Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KDP sevkiyat yapmıştı: Kaymakam birçok alanın boşaltılmasını istedi


 

HABER MERKEZİ – Sîdekan Kaymakamı İhsan Çelebi, koçer ve çiftçilerin Biradost’ta bulunan bazı alanları boşaltmasını istedi. 

 

Rojnews’in haberine göre; Sîdekan Beldesi Kaymakamı İhsan Çelebi, Kelaşîn yaylaları, Goşîne, Şekîf, Xakurk, Berbizinan, Bolê, Hornê, Lolan, Mêrgemîr ve Xinêrê alanlarında bulunan koçer ve çiftçilere “bölgeyi boşaltın” çağrısı yaptı. Söz konusu çağrının, “bölgede olası gelişebilecek güvenlik riskleri” gerekçesiyle yapıldığı belirtildi. 

 

Soran Bağımsız İdaresi Sorumlusu  Helgurd Şêx Necip, basına yaptığı açıklamada, askeri ve güvenlik kaygılarından dolayı bölgedeki koçerlerin uyarıldığını, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapacağını bildirdi.

 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın 24 Ağustos’ta Federe Kurdistan Bölgesi’ne dönük ziyaretinin ardından bölgedeki askeri hareketlilik artmıştı. KDP, 13 Eylül’de yaklaşık 200 zırhlı aracı Bradost bölgesine bağlı Sîdekan’a göndermişti. Sevkiyat sonrası KDP’ye bağlı özel güçler HPG mevzilerine saldırmış ve bir süre çatışma yaşanmıştı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version