Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KASED’in ‘Bir de buradan bak’ projesi konserle son buldu

KASED’in ‘Bir de buradan bak’ projesi konserle son buldu


AMED – KASED, “Bir de buradan bak” proje çalışmalarının finalini düzenledikleri etkinlikle sonlandırdı. 

Kadın Kültür Sanat Edebiyat Derneği (KASED) ve Avrupa Birliği Sivil Düşün tarafından “Bir de buradan bak” şiarıyla yürüttükleri çalışmaların final etkinliğini düzenledi. 

 

Amed Şehir Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliğe Sivil Toplum Kuruluşları(STK), Kültür Sanat Merkezleri, atölye katılımcıları ve yurttaşlar katıldı. Kadınların yoğunluk gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını KASED Yöneticisi Saliha Ayata yaptı. Ayata, “Kadınlar için kültür ve sanat derneği kurduk. Çalışmalar sadece bugün ki direnişe bağlı değil, Kuzeyde 30 yıldır Kültür, sanat üzerinde çalışmalar yürütüyor. KASED de bu direnişin ardılı, aynı zamanda direnen Kürt kadınının da mirası. Kadınlar için ilk defa bir dernek kuruldu. Bu kadınlar bize bir oda yetmez bir dernek, alan, bölge istediler. Kadınların bu isteği üzerineydi hassasiyetimiz. Bu çalışmayla doğa ve sanatı bir araya getirmek istedik ve buradayız” şeklinde konuştu. 

 

DÖNÜŞÜMDEN ENSTRÜMANLAR

 

Etkinlikte dönüşümle elde edilen enstrümanlarla mini konser verilirken, çalışma sürecini konu alan 25 dakikalık belgesel gösterimi yapıldı. Atık malzemelerden yapılan çalışmaların sergilenmesiyle etkinlik son buldu. 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version