Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstiklal patlaması davasında 3 tahliye


İSTANBUL – İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı davasında 3 kişi hakkında tahliye kararı verildi. 

 

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Taksim semtinde bulunan İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 tarihinde 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıya dair Ahlam Albashır’ın da aralarında olduğu 27’si tutuklu 37 isim hakkında açılan davanın duruşması İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu yargılanan Ahlam Albashir ve 11 sanık, duruşma salonunda hazır edildi. Diğer tutuklu sanıklar da farklı cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. 

 

Sanık savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Zekerıya Muhammed Şemmomi, Mesut Hesso ve Muhammed Şeho için “suçlarının vasfının değiştiği” gerekçesiyle yurtdışına çıkış yasağı konularak, tahliye kararı verdi. Duruşma 13 Kasım’a ertelendi.  

 

İDDİANAMEDEN

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 37 tutuklu sanık hakkında “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Çocuğa Karşı Adam Öldürme, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Adam Öldürme, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Adam Öldürmeye Teşebbüs Etme, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme, Göçmen Kaçakçılığı” suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. Bombayı yerleştirdiği iddia edilen  Ahlam Albashır’ın ise 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 949 yıl 6 aydan 3 bin 9 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version