Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İşten çıkarılan madencinin eylemi sürüyor


MANİSA – Soma’da TKİ ortağı Yeni Anadolu Madencilik’te işten çıkarılan Ramazan Gündoğan için başlatılan oturma eyleminin 4’üncü gününde maden işçilerine birlik olma çağrısı yapıldı.

 

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası (Bağımsız Maden-İş), Manisa’nın Soma ilçesinde, Yeni Anadolu Madencilik ve Teknolojileri A.Ş. tarafından sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarılan Ramazan Gündoğan için başlattığı oturma eylemine 4’üncü gününde devam ediyor. Şirketin ortağı Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Soma Linyit İşletmeleri önünde devam eden eyleme maden işçileri de destek verdi. “Vur vur inlesin TKİ dinlesin” ve “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atan işçiler baretlerini yere vurarak ses çıkarma eylemi yaptı.

 

Oturma eylemi yapılan alana “Bugün Ramazan’ı işinden eden yarın seni de eder. Gün birlik günü” yazılı pankart asan işçiler, tüm maden işçilerini de eylemlerine destek vermeye çağırdı.

 

Öte yandan Yeni Anadolu Madencilik şirketi ve TKİ Soma Linyit İşletmeleri Müdürlüğü, işten çıkarma ile ilgili sorumluluk almamaya devam ederken, iki tarafta sorunun kendilerinden kaynaklı olmadığını iddia ediyor.

 

İşçilerin oturma eylemi devam ediyor.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version