Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da sel: Başakşehir’de bir kişi yaşamını yitirdi


İSTANBUL- İstanbul’daki şiddetli sağanak yağış sele neden oldu. Arnavutköy ve Çatalca’da yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı.

İstanbul’daki şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul’daki kuvvetli sağanaklarda 1 saatte Arnavutköy ve Başakşehir çevrelerine metrekareye 128 kilogram yağış düştü. Arnavutköy ve Çatalca’da şiddetlenen yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı, yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonu kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da etkili olan sağanak ve sel baskınlarıyla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) açıklama yaptı. 

İmamoğlu, şöyle konuştu: “Şu ana kadar sahada bin 808 ihbar gerçekleşti. Bazı önemli noktalarda göllenmeler ve su baskınları yaşandı. Kayaşehir istasyonumuzda göllenme ve sel sularının akışı gerçekleşti. Burada metro durağı iptal edildi. Kayaşehir istasyonu kapalı ve müdahalelerimiz devam ediyor. Millet Kütüphanesi’nde mahsur kalan on vatandaşımıza itfaiye ekiplerimiz müdahale ediyor. Çam Sakura Hastanesi’ne müdahale ediliyor.”

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımlarda da vatandaşlara, Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul’un kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısı yapıldı.

 İstanbul Valisi Davut Gül, Başakşehir’de sel sularına kapılan bir kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version