Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İspanya’da taciz bir kez daha kamerada: Canlı yayında muhabire cinsel saldırıda bulunan erkek gözaltında

İspanya'da taciz bir kez daha kamerada: Canlı yayında muhabire cinsel saldırıda bulunan erkek gözaltında


– İspanya’da polis, canlı yayın sırasında gazeteci Isa Balado’nun poposuna dokunarak cinsel saldırıda bulunan erkeği gözaltına aldı. Kameralara da yansıyan olay, eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales’in futbolcu Jenni Hermoso’yu dudağından öperek taciz etmesinin ardından patlak veren cinsiyetçilik tartışmalarının gündemde olduğu bir dönemde meydana geldi.

YAYINI KESMEK ZORUNDA KALDI

Isa Balado adlı muhabir, dün İspanya’da yayın yapan ‘Cuatro’ kanalı için Madrid’deki bir soygunu haberleştirirken arkasından yaklaşan bir erkek muhabiri taciz etti. Ardından, hangi televizyon kanalı için çalıştığını soran adama cevap vermeden anonsuna devam eden Balado, sunucu Nacho Abad’ın taciz edilip edilmediğini sorması üzerine “Evet” yanıtını verdi. Bunun üzerine Abad, kameranın söz konusu erkeğe döndürülmesi konusunda ısrar etti. Balado ise söz konusu erkekle yüzleşerek ona işini yapmaya çalıştığını söyledi. Gördüğü tepki üzerine olay yerinden uzaklaşmaya çalışan adam, bu sırada bir kez daha Balado’nun başına dokunmaya çalıştı. Sokakta oyalanmaya devam eden erkek, “Balado’nun suçlamalarını duyduğunu ve doğruyu söylemesi gerektiğini” iddia ederek bir kez daha yaklaşınca muhabir, tacizcinin daha fazla dikkatini çekmek istemediği için yayının kesilmesini istedi.

EŞİTLİK BAKANI: RIZASIZ DOKUNMA CİNSEL ŞİDDETTİR

Olayın ardından Cuatro’nun sahibi Mediaset Espana, “Her türlü taciz ya da saldırganlığı kategorik olarak reddediyoruz. ‘En boca de todos’ muhabiri Isa Balado’nun bugün maruz kaldığı kesinlikle tahammül edilemez durumdan sonra kendisine tam destek veriyoruz” açıklamasını yaptı.

Olayın görüntülerini X hesabından paylaşan Çalışma Bakanı Yolanda Diaz ise, tacizin cezasız kalmaması gerektiğini söyledi. Diaz, “Gazetecileri bu tür cinsel saldırılara maruz bırakan maçoluktur ve saldırganlar kamera önünde pişmanlık duymuyorlar” dedi. Eşitlik Bakanı Irene Montero da Balado’ya desteğini ileterek, “Rızasız dokunma cinsel şiddettir ve cezasızlığa yeter diyoruz” dedi. Emniyet Teşkilatı sosyal medya platformu X üzerinden yayınladığı mesajla söz konusu kişinin ‘cinsel saldırıda bulunmak’ suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version