Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İran’ın Gürgan kentine düşen enkazlar iki kişiyi yaraladı: Savunma sistemi denemesi sırasında oldu

İran'ın Gürgan kentine düşen enkazlar iki kişiyi yaraladı: Savunma sistemi denemesi sırasında oldu


İran’ın kuzeydoğusunda yer alan Gülistan Eyaleti’nin yönetim merkezi Gürgan kentinde “tanımlanamayan hava cismi enkazları” düştü.

.İran medyasına konuşan resmi yetkililer ilk önce düşen cismin İHA olduğu açıklandı. Ancak daha sonra İran Savunma Bakanlığı’ndan bir sözcü kentteki patlamaların ve düşen enkazların nedeninin “askeri bir sistemdeki arıza” olduğunu söyledi. “Çöl bölgesinde savunma ve insansız hava araçları sistemlerini test etme sürecinde, bu sistemlerden biri teknik bir arıza yaşadı ve ana yolundan saptı” diyen sözcü, Gürgan şehri ve çevresine enkaz düştüğünü de sözlerine ekledi. Sözcü düşen enkazların bir füzeye mi yoksa İHA’ya mı ait olduğunu ise açıklamadı.

İranlı medya kuruluşları bir sokakta yatan yanmış bir nesnenin görüldüğü, yakındaki dükkanların camlarının kırıldığı ve arabaların hasar gördüğü fotoğraflar ve videolar paylaşmış, polis bölgeyi kordon altına almıştı. Yayınlanan bazı görüntülerde çok sayıda enkaz düştüğü de görülmüştü.

İKİ KİŞİ YARALANDI

Gülistan Eyaleti Vali Yardımcısı Ali Muhacir Nahardani olayın ardından “Meskun bölgedeki iki vatandaş yaralandı” demişti. İranlı yetkili, olayla ilgili inceleme başlatıldığını da söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version