Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İran’da isyanın yıldönümü yaklaşırken baskılar arttı


HABER MERKEZİ- İran’da Jîna Emînî’nin katledilmesi ardından başlayan isyanın birinci yıldönümü öncesi baskılar arttı.

Geçtiğimiz yıl 16 Eylül’de İran polisleri tarafından katledilen Jîna Emînî ardından başlayan protesto ve isyan dalgasının birinci yıldönümü öncesi baskılar tırmandırıldı.

Emînî’nin babasıyla röportaj yaptığı için 4’üncü kez tutuklanan gazeteci Nazila Maroofian’a 1 yıl hapis ve 15 milyon tümen para cezası verildi. Maroofian, en son 30 Ağustos günü yeniden tutuklanmıştı.

Evin Cezaevi’nde 1 Eylül’den bu yana açlık grevinde olan Nazila Maroofian, “Rouydad24” isimli haber sitesi için çalışıyordu.Gazeteci Maroofian, cezaevinde darp edildiğini avukatları aracılığı ile duyurmuş ve buna tepki olarak açlık grevine başladığını açıklamıştı.

AMCASI DA GÖZALTINA ALINDI

Emînî’nin amcası Safa Ali, 5 Eylül günü sabah saatlerinde evine düzenlenen baskında gözaltına alınırken, herhangi bir gerekçe sunulmadı. Safa Ali’nin nereye götürüldüğü bilinmiyor.

ŞARKICI YARRAHİ DE TUTUKLANMIŞTI

Zorunlu baş örtüsü karşıtı şarkısı nedeniyle tutuklanan Mehdi Yarrahi ise işkencesi ile ünlü Tahran’daki Evin Cezaevi’ne sevk edildi. Yarrahi, 30 Ağustos’ta Tahran savcısının emri ile “yasadışı şarkı yayınlamak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version