Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘İktidar cezaevlerini ölüm ve işkence alanlarına çevirdi’


ADANA – İktidarın cezaevlerini, ölüm ve işkence alanlarına çevirdiğini belirten Çukurova TUAY-DER Adana Şube Başkanı Nuray Kaya, kamuoyunu hak ihlallerine karşı duyarlı olmaya çağırdı. 

 

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) Adana Şubesi, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride ve son dönemde cezaevlerinde siyasi tutuklulara yönelik artan hak ihlallerine dair İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı. “Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri işkenceler son bulunsun” pankartı açan dernek üyeleri, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” ve “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganları attı. 

 

‘HAK İHLALLERİ İMRALI TECRİDİNDEN BAĞIMSIZ DEĞİL’

 

Açıklama yapan Çukurova TUAY-DER Şube Başkanı Nuray Kaya, başta İmralı tecridi olmak üzere cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin gün geçtikçe arttığını belirterek, “24 yıldır ağır tecrit ve izolasyon altında olan Sayın Abdullah Öcalan’a yaklaşım, bu yaşanan hak ihlallerinden bağımsız değildir. Cezaevlerinde özellikle son dönemlerde daha sık ölüm, işkence, infaz yakmalara tanıklık etmekteyiz. Bu yaşananlar 12 Eylül faşist cunta sürecini kat be kat aşar durumdadır” diye konuştu.

 

‘SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

 

Erzincan L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 70 yaşındaki kanser hastası Şakir Turan’ın yaşamını yitirdiğini anımsatan Kaya, iktidarın cezaevlerini birer ölüm ve işkence alanlarına çevirdiğini kaydetti. Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde kadın siyasi tutuklulara dönük işkenceye de değinen Kaya, “Cezaevlerinde yaşanan bu hak ihlalleri, işkence, baskı ve sindirme politikalarının belli bir konsept dahilinde yürütüldüğünü biliyoruz. Buna karşı kamuoyunu duyarlı olmaya, sessiz kalmamaya çağırıyoruz” dedi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version