Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia: Hastane müdürünün kızının nişan bohçasını dikmedi, yeri değiştirildi


İSTANBUL – Göztepe’deki şehir hastanesinde terzilik yapan Nurdan Özdemir’in görev yerinin, Destek ve Kalite Müdürü Fatma Özdoğru’nun kızının nişan bohçası dikmeyi reddetmesi üzerine değiştirildiği iddia edildi. Özdoğru ise, değişimi “ihtiyaca binaen” şeklinde savundu. 

 

İstanbul Kadıköy’deki Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nin terzihane biriminde çalışan Nurdan Özdemir’in, hastanenin Destek ve Kalite Müdürü Fatma Özdoğru’nun kızının nişan bohçası ve kişisel işlerini yapmadığı gerekçesiyle 28 Ağustos’ta temizlik birimine gönderildiği iddia edildi. Özdoğru, bunun üzerine 1 Eylül’de hastanenin başhekimliğine dilekçe verdi. Özdemir, 1 yıldan fazla çalışan vasıflı işçilerin bir alt kadroya gönderilemeyeceğini belirterek, Fatma Özdoğru’nun kendisini makam odasına çağırdığını ve görevlendirme dilekçesini “zorla ve tehditle” imzaladığını ifade etti.

 

 

‘ABİYE, NİŞAN BOHÇASI DİKTİRİYORDU’

 

Konuya dair ulaştığımız Nurdan Özdemir, yaklaşık 3 yıldır hastanenin terzi biriminde çalıştığını aktardı. Özdemir, Destek ve Kalite Müdürü Fatma Özdoğru’nun özel işlerini kendisine yaptırdığını iddia ederek, “Fatma hanımın özel işlerini yani pantolonunu, abiyesini, nişan bohçasını, kızının çeyizini ve benzeri işlerini bana yaptırıyordu. Benim işim yeşil örtü, tül ve kalp yastığı gibi şeyler dikmektir. Ama müdür bana kendi işlerini yaptırıyordu” diye konuştu.

 

ZOR VE TEHDİT İDDİASI

 

Özdoğru’nun kendisine baskı ve mobbing uyguladığını ve bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Özdemir, şunları söyledi: “Bana ‘yapmak zorundasın’ diyordu. Sırf onun işleri yüzünden öğlen dinlenecek vaktim olmuyordu. Ayrıca bizim neleri yaptığımız her gün deftere yazılır. Ben onun işlerini yapmaktan kendi işimi yapamıyordum ve defterim de açık çıkıyordu. Yine bu yüzden de bana ‘Sen burada yapamıyorsun, seni buradan alacağım’ diyordu. Daha sonra beni makam odasına çağırarak, görev yerimin değiştiğini söyledi. görev yeri değişikliği dilekçesini zorla ve tehditle bana imzalattı. Başıma bir şey gelirse bunun sorumlusunun Fatma Özdoğru’dur.”

 

ÖZDOĞRU İDDİALARI REDDETTİ 

 

İddialara dair ulaştığımız hastanenin Destek ve Kalite Müdürü Fatma Özdoğru ise, birim değişikliğini “ihtiyaca binaen” şeklinde savundu. İddiaları reddeden Özdoğru, özel işlerini kimseye yaptırmadığını, 800 yataklı bir hastanede çalıştığını ve ihtiyaca göre düzenlemeler yaptığını ifade etti.

 

MA / Ömer İbrahimoğlu

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version