Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hong Kong ve güney Çin’de rekor yağışların ardından seller: 100’den fazla kişi hastaneye kaldırıldı

Hong Kong ve güney Çin'de rekor yağışların ardından seller: 100'den fazla kişi hastaneye kaldırıldı


– Hong Kong ve güney Çin kayda geçen en yoğun yağışların yol açtığı sellerle mücadele ediyor. Son 140 yılın en yoğun yağışlarını yaşayan Hong Kong’daki, Kowloon’da ve şehrin kuzeydoğu kesiminde yerel saatle 18:00 ile gece yarısı arasında 20 santimetreden fazla yağış kaydedildi. Şiddetli yağmur güney Çin’i de etkisi altına alırken, Shenzhen şehrinde 1952’de kayıtların tutulmaya başlamasından bu yana en şiddetli sağanak yağışlar görüldü. Guangdong eyaletinde yüzlerce uçuş askıya alınırken, yerel yetkililer alçak bölgelerde yaşayanlara tahliye olasılığını göz önünde bulundurmaları tavsiyesinde bulundu. Uzmanlar, yağmurların yarına kadar süreceği uyarısını yaptı.

HONG KONG SULAR ALTINDA

Hong Kong’da yetkililer bugün okulları ve işyerlerini tatil ederken, sokaklar ve metro istasyonları su altında kaldı. Dün başlayan sağanak yağış sebebiyle acil servisler, 100’den fazla kişinin hastaneye kaldırıldığını ve çok sayıda kişinin kurtarıldığını açıkladı. Perşembe gecesi kentten gelen fotoğraflarda sağanak yağmurun caddeleri azgın nehirlere çevirdiği, alışveriş merkezlerini ve toplu taşıma araçlarını sular altında bıraktığı görüldü. Sosyal medyada yer alan videolarda, bazı bölgelerde birkaç metre yüksekliğe ulaşan ve metro girişlerini kapatan sulardan kaçmak için arabalara ve diğer yükseltilmiş platformlara tırmanan insanlar kameralara yansıdı.

Ana adayı kuzeydeki Kowloon yarımadasına bağlayan önemli bir güzergah olan şehrin çapraz liman tüneli sular altında kaldı. Yağmur ayrıca Hong Kong’un dağlık bölgelerinde toprak kaymalarını tetikleyerek bazı otoyolların kapanmasına neden oldu.

SAATTE 15,8 SANTİMETRE YAĞIŞ DÜŞTÜ

Hong Kong Gözlemevi, dün gece ilerleyen saatlerde, 1884’te kayıtların başlamasından bu yana en yüksek saatlik yağış miktarının kaydedildiğini açıkladı. Bölgeye bir saatte 15,8 santimetre yağış düştü. Hong Kong adası, Kowloon ve şehrin kuzeydoğu kesiminde yerel saatle 18:00 ile gece yarısı arasında 20 santimetrenden fazla yağış düştü.

GÜNEY ÇİN’DE TAHLİYE OLASILIĞI

Aşırı yağışlar, güney Çin’de de on milyonlarca insanın yaşadığı bölgelerde de etkili oldu. Shenzhen şehri 1952’de kayıtların tutulmaya başlamasından bu yana en şiddetli sağanak yağışları alırken, Guangdong eyaletinde yüzlerce uçuş ertelendi. Yerel yetkililer alçak bölgelerde yaşayanlara tahliye olasılığını göz önünde bulundurmalarını tavsiye etti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version