Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Hastane müdürünün kızının nişan bohçasını dikmedi, yeri değiştirildi’ haberine erişim engeli


İSTANBUL– Kocaeli Sulh Ceza Hakimliği, “İddia:Hastane müdürünün kızının nişan bohçasını dikmedi, yeri değiştirildi” başlıklı haberine erişim engeli getirildi.

Kocaeli Ürgüp Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Kadıköy’deki Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nin terzihane biriminde çalışan Nurdan Özdemir’in, hastanenin Destek ve Kalite Müdürü Fatma Özdoğru’nun kızının nişan bohçası ve kişisel işlerini yapmadığı gerekçesiyle 03 Eylül’de Mezopotmaya Ajansı’nda (MA) yayımlanan “İddia:Hastane müdürünün kızının nişan bohçasını dikmedi, yeri değiştirildi” başlıklı habere, “Kişilik haklarını ihlal ettiği” gerekçesi ile kaldırılması talebinde bulunuldu.

Karar kapsamında aralarında Mezopotamya Ajansı (MA), Artı Gerçek, Duvar  ve birçok haber sitesinde yayınlanan habere, haberleri yapan gazetecilerin konuya ilişkin sanal medya hesaplarındaki paylaşımlara, “İddia:Hastane müdürünün kızının nişan bohçasını dikmedi, yeri değiştirildi” paylaşımların kaldırılması için de talepte bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Kadıköy’deki Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nin terzihane biriminde çalışan Nurdan Özdemir’in, hastanenin Destek ve Kalite Müdürü Fatma Özdoğru’nun kızının nişan bohçası ve kişisel işlerini yapmadığı gerekçesiyle 28 Ağustos’ta temizlik birimine gönderildiği iddia edildi. Özdoğru, bunun üzerine 1 Eylül’de hastanenin başhekimliğine dilekçe verdi. Özdemir, 1 yıldan fazla çalışan vasıflı işçilerin bir alt kadroya gönderilemeyeceğini belirterek, Fatma Özdoğru’nun kendisini makam odasına çağırdığını ve görevlendirme dilekçesini “zorla ve tehditle” imzaladığını ifade etti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version