Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Güney Koreli hükümet yetkilisi: Kuzey Kore lideri Kim Jong-un zırhlı trenle Rusya yolunda

Güney Koreli hükümet yetkilisi: Kuzey Kore lideri Kim Jong-un zırhlı trenle Rusya yolunda


– Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmek üzere yola çıktığı öne sürüldü. Kremlin, Kim’in Putin’in daveti üzerine Rusya’yı ziyaret edeceğini söylerken, Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA, ayrıntı vermeden ikilinin “buluşup konuşacağı” bilgisini paylaştı. Reuters’a konuşan Güney Koreli üst düzey bir hükümet yetkilisi, Kuzey Kore liderinin dün geç saatlerde zırhlı treniyle yola çıktığını söyledi.

SINIR KENTİNDEKİ TREN İSTASYONUNDA HAREKETLİLİK YAŞANIYOR

Özel trenin Kim’i Kuzey Kore’nin Rusya ile olan kuzeydoğu sınırına götüreceğini ve zirvenin yarın erken saatlerde gerçekleşebileceğini söyleyen yetkili, istihbarat endişelerini gerekçe göstererek isminin açıklanmaması koşuluyla konuştu. Yetkili, Kim’in ziyaretine ilişkin ayrıntıların oradaki duruma bağlı olarak değişebileceğini ekledi. Öte yandan Japon medyası da Kim’in Rusya’ya giriş yapmasının beklendiği sınır kenti Khasan’daki ana tren istasyonunda hareketlilik yaşandığını aktardı. Buna göre, istasyonda tadilat yapılırken güvenlik tedbirlerinin artırıldığı görüldü.

2019’DAN SONRA İLK OLACAK

ABD’li ve Güney Koreli yetkililer Kim ve Putin arasındaki olası bir zirvenin muhtemelen askeri işbirliğine odaklanacağı görüşünde. Hem Pyongyang hem de Moskova’nın yalanlamasına rağmen ABD, Kuzey Kore’nin 18 aydan fazla süren savaşta stokları tükenen Rusya’ya silah tedarik etmesi için görüşmelerin aktif bir şekilde sürdüğünü iddia ediyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ilk kez Nisan 2019’da zırhlı bir trenle Kuzey Kore’den Rusya’nın uzak doğusunda bulunan Vladivostok kentine gitmişti. Bu, Kim’in Rusya’ya yaptığı ilk resmi ziyaretti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version