Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Giresun ve Samsun’da sel


GİRESUN/SAMSUN – Karadeniz Bölgesi’nde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan sağanak yağış nedeniyle Giresun ve Samsun’da sel yaşanırken, yollar çöktü, birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. 

 

Karadeniz’de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan sağanak yağış sonrası Giresun ve Samsun’da sel ve su taşkınları meydana geldi. Giresun’da, Karadeniz Sahil Yolu’nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu. Ordu ve Trabzon’a bir süre ulaşıma kapanan yol, çalışmaların ardından kontrollü olarak ulaşıma açıldı. 

 

Merkez Sazbeyi mevkiinde binaların zemin katındaki bazı iş yerlerine su basarken, sürücüler, zor anlar yaşadı. Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

SAMSUN’DA YOLLAR ÇÖKTÜ

 

Metrekareye 103 kilo yağışın düştüğü Samsun ise, sele teslim oldu. Sanayi bölgesini su basarken, ev, işyerleri, bulvarlar, caddeler, alt geçitler ve parklar sular altında kaldı, yurttaşlar zor anlar yaşadı. Canik ilçesinde bulunan sanayi sitelerini su bastı, İlkadım ilçesindeki bulvar, cadde ve yollar adete dereye dönüştü. Alt geçitler suyla doldu, yollar çöktü, araçlar yollarda mahsur kaldı. Alt geçitte araçlarında mahsur kalan 4 yurttaş yüzerek kurtuldu. 

 

SAĞANAK DEVAM EDİYOR

 

Kentte, etkisini sürdüren sağanak yağış nedeniyle merkezde hayat felç oldu. Birçok yolda çökme meydana geldi. Yerinden çıkan asfalt ana arterlerin birçoğunu kapatırken araçlar yolda mahsur kaldı. Yurttaşlar kendi imkanlarıyla sel sularını temizlemeye başladı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version