Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu: ‘Zırhlı araç olayları niye başka illerde değil de Kürt kentlerinde oluyor?’

Gergerlioğlu: ‘Zırhlı araç olayları niye başka illerde değil de Kürt kentlerinde oluyor?’

Yeşil Sol Parti Milletvekilli Ömer Faruk Gergerlioğlu Şırnak’ta 30 Ağustos’ta zırhlı polis aracının çarpması sonucu ağır yaralanan 12 yaşındaki Tajdîn Adal’ın Batman’da tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret etti. Gergerlioğlu, “Niye başka illerde değil Kürt kentlerinde bu olaylar oluyor” diye sordu.

Şırnak merkezde 30 Ağustos’ta zırhlı polis aracının çarpması sonucu ağır yaralanan 12 yaşındaki Tajdîn Adal’ın hayati tehlikesi devam ediyor. Şırnak’ta yapılan ilk müdahalenin ardından Batman’daki özel bir hastaneye sevk edilen Adal’ın beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Olay, tedavinin sürdüğü hastanedeki raporlara “adli vaka” olarak geçirildi.

Batman’a gelerek hastaneyi ve Adal ailesini ziyaret eden Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekilli Ömer Faruk Gergerlioğlu, çocuğun durumuna dair Mezopotamya Ajansına konuştu.

“BİLİNCİ BULANIK”

Adal’ın durumuna dair bilgi veren Gergerlioğlu, şunları kaydetti:

“Yoğun bakıma getirildi. Tajdin’i ziyaret ettim. Kendisini gördüm. Sağlık görevlisi arkaşlarımızla da konuştum bir hekim olarak. Ciddi bir takip altında. Sınırlı bir beyin kanaması var. Şu an için ameliyat edilmemiş, kanama kontrolü şeklinde bir takip var. Umarım iyiye gider. Şifa diliyorum. Annesiyle de konuştuk. 6’ncı sınıfa giden bir çocuğumuz. Şu anda bilinci hafif bulanık şekilde.”

“AĞIR İLAÇLAR ALIYOR, BESLENME NOKTASINDA SORUNLARI VAR”

MA muhabirine Adal ile konuşmaya çalıştığını aktaran Gergerlioğlu, “Kaça gidiyorsun, yaşın kaç gibi sorular sordum ancak cevap veremedi” dedi.

Tomografi sonuçlarında beyin kanamasında artış görüldüğünü belirten Gergerlioğlu, “Onu da durdurabileceklerini düşünüyorlar. Durumu iyiye de kötüye de gidebilir. Annesi de oradaydı. ‘Çocuğumun canı önemli ondan başka bir şey istemiyoruz’ dedi. Annesi kazanın nasıl olduğunu bilmiyor. Polisler kendisini arayıp aracın çarptığını söylemiş. Beyin kanamalarında net bir şey söylemek mümkün değil. Ameliyatsız takip edilmesi yönünden ilaçlar veriliyor. Çocuk ağır ilaçlar alıyor ve travmanın geçmesi bekleniyor. Şu anda beslenme noktasında sorunları var. Kendine geldiği anlarda yemek yediriliyor” dedi.

“CİDDİ CEZALAR VERİLMEDİ”

Zırhlı araçlar çocukların oyun alanlarından çekilmediği sürece bu tarz olayların süreceğine dikkat çeken Gergerlioğlu, şunları dile getirdi:

“Zırhlı araçlar çocukların bisiklet sürdüğü, top koşturduğu, oyun oynadığı alanlarda olmamalı. Barışçıl bir çözüm düşünülmediği müddetçe zırhlı araçlar Kürt kentlerinde çocukların dolaştığı sokaklarda dolaşıp, birçok kaza olacaktır. Şimdiye kadar onlarca kaza yaşandı ve birçoğunu takip ettim. Zırhlı araçların görüş açısının, bisiklet sürmekte olan bir çocuğu fark etme noktasında son derece kısıtlı olduğunu gördüm. Dolayısıyla çocukların oyun oynadığı yerde zırhlı araçların dolaşmasının kazaya davetiye çıkardığı apaçık ortada. Şu ana kadar pek çok vakaya rastladık. Kimisinde çocuklar yaralandı, kimisinde öldü ve hepsinde biliyoruz ki bu olayların üstü örtüldü. Ciddi cezalar verilmedi. Çoğunlukla ‘takipsizlik’ veya ‘çocuğun kusurlu olduğu’ yönünde kararlar verildi. Bunun politik boyutunun olduğunu düşünüyoruz. Niye başka illerde değil Kürt kentlerinde bu olaylar oluyor? Barış tesis edilseydi, sorunlar anayasal çerçevede çözülseydi zırhlı araçlar çocukların oyun oynadığı yerlerde olmazdı ve bu kazalarda olmazdı. Şimdiye kadar olanlar apaçık ortada. Bundan sonra çocukların zırhlı araçlar tarafından hayattan koparılmaması için bir an evvel Kürt sorununda çatışmasız, barışçıl bir çözümün gerçekleşmesi gerekiyor.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version