Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazetecilerin müebbetini onayan mahkeme başkanı, Ersan Şen’in bürosunda avukatlığa başladı

Gazetecilerin müebbetini onayan mahkeme başkanı, Ersan Şen’in bürosunda avukatlığa başladı


Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu gazetecilere verilen müebbet hapis cezasını onayan istinaf mahkemesi başkanı Taner Akıncı’nın emekli olduktan sonra Ersan Şen’in hukuk bürosunda avukatlığa başladığı ortaya çıktı.

Gazeteci Mehmet Altan, AYM ve AİHM kararlarına rağmen kendisine verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Başkanı Taner Akıncı emekli olduktan sonra hemen Ersan Şen Hukuk Bürosu’nda avukatlığa başladığını açıkladı.

“İLK DURUŞMA TUTUKLANMAMIN 4. YIL DÖNÜMÜNE DENK GELDİ”

Bold Medya’nın aktardığına göre, açtığı tazminat davasında Akıncı’nın da adının geçtiğini vurgulayan Mehmet Altan, konuyla ilgili şu ifadeler kullandı:

“Tazminat davası dilekçemde adı geçen; AYM ve AİHM kararlarına rağmen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Başkanı Taner Akıncı emekli olduktan sonra hemen Ersan Şen Hukuk Bürosu’nda avukatlığa başlamış… Birçok insan gibi benim de maruz kaldığım hak ihlalleri nedeniyle devlete karşı açtığı tazminat davasının ilk duruşması garip bir şekilde tutuklanmamın 4. yıldönümüne denk gelmişti…

TAZMİNAT DAVASINDA AKINCI’DAN DA BAHSETTİM

Orada bütün süreci baştan sona hem yazılı hem de sözlü anlatmış, yukarıda andığım mahkeme başkanından da söz etmiştim.

ÇOK AĞIR KAYIPLARA UĞRATILMAM KASTEN PLANLANDI VE İCRA EDİLDİ

Tazminat davası dilekçesinde yaşadığım yargısal skandalı şöyle özetlemiştim:
“Anayasal suç işlenerek benim zorla hapis yatırılıp çok ağır kayıplara uğratılmam kasten planlandı ve icra edildi.

Ne yazık ki, soruşturma savcısı Can Tuncay, tutuklayan sulh ceza hakimi Selami Yılmaz, tutuklamayı otomatik uzatan diğerleri ve yargılıyormuş gibi yapan, Anayasa Mahkemesi Genel Kurul Kararına karşın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren 26 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Selçuk Yalçın, üyeleri Mehmet Akif Ayaz ve Recep Kurt, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi heyeti Başkan Taner Akıncı, üye Cafer Ay, üye İrfan Şancı hukuka kast ederek hareket etti.

AYM İKİNCİ BİR HAK İHLALİ SAYDI

Bunun üzerine basa basa çok net ifade ediyorum, çünkü Anayasa Mahkemesi 2018/2620 başvuru nosu ile 09.01.2020 tarihinde, bu yoğun anayasa ve yasa tanımamazlık ile benim tahliye edilmeyerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edilmemi ikinci bir hak ihlali kabul etti.

Az evvel sözünü ettiğim ilk kararda, Anayasa’nın 19/3, 26 ve 28 maddelerinin yok sayılarak tutuklandığımı, kısacası devletin suç işlediği için zarara uğratıldığımı genel kurul kararıyla karar altına aldı.

AYM 4 HAKİMİN SUÇ İŞLEDİĞİNİ SAPTADI

Anayasa Mahkemesinin ikinci ihlal kararı da ilk ihlal kararına rağmen beni anayasal suç işleyerek hapishanede zorla tutan ve Anayasa’nın 153. Maddesini yok sayan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinin Başkanı Kemal Selçuk Yalçın ve Mehmet Akif Ayaz ile 27 Ağır Ceza Mahkemesinin Başkanı Abdurrrahman Orkun Dağ ile Seval Alaçam isimli dört hakiminin suç işlediğini saptadı.

YAŞADIKLARIM İNSAN HAYATINA KASTEDEN BİR SKANDALDIR

Anayasa çiğnenerek zorla tutuklanan, en yüksek mahkeme kararı ile bu ortaya çıktıktan sonra yeniden anayasayı yok sayarak özgürlüğü zorla hançerlenen birinin uğradığı bu durumu ‘iyi niyetli bir cehalet ya da hata’ olarak yorumlamak mümkün mü?
Olmadığını Anayasa Mahkemesi, iki ayrı ihlal kararı ile söylüyor. AİHM söylüyor. Yargıtay söylüyor.

‘Hayatınızı alt üst eden, iki senenizi kezzaplayan bir hata olmuş’ denebilir mi?
Yaşadıklarım insan hayatına kasteden bir skandaldır.
Ve maalesef yargı içindeki bir avuç insan tarafından taammüden ifa edilmiştir.”

ERSAN ŞEN HUKUK BÜROSUNDA AVUKATLIĞA BAŞLAMIŞ

Geçen gün ne göreyim?
Tazminat davası dilekçemde adı geçen; AYM ve AİHM kararlarına rağmen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Başkanı Taner Akıncı emekli olduktan sonra hemen Ersan Şen Hukuk Bürosu’nda avukatlığa başlamış.”

KARARLARI ORTADA İKEN MAĞDURLARIN HAKKINI MI KORUYACAK?

Ahmet ve Mehmet Altan’ın avukatı Figen Albagu Çalıkuşu, Akıncı’nın gazetecilere verdiği cezalar sonrası avukatlığa başlamasına tepki gösterdi. X hesabından paylaşım yapan Çalıkuşu, “AYM, AİHM kararlarını yok sayan, suçsuz birisine gözünü kırpmadan “müebbet hapis cezası” verebilen bir mahkeme başkanı bugün avukat olmuş. İnsan avukatlığını merak ediyor. Başkanı olduğu mahkemelerde kendi kararları ortada iken mağdurların hakkını mı koruyacak? Ya da müvekkilleri 15 Temmuz Yargısı içindeki “bilgi birikiminden ve tecrübelerinden” mi yararlanacaklar? Bakalım kimleri nasıl savunacak…” ifadelerini kullandı.

AYM VE AİHM KARARINA RAĞMEN CEZA ONANDI

2 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi AYM ve AİHM’in hak ihlali kararı sonrası serbest bırakılan tutuksuz sanık Mehmet Altan ile tutuklu sanıklar Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül’ün, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “anayasayı ihlal” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karşı yaptıkları istinaf başvurularının esastan reddine karar vermişti.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version