Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa iPhone 12 satışını yasakladı; piyasadan toplatılabilir

Fransa iPhone 12 satışını yasakladı; piyasadan toplatılabilir


Fransız Ulusal Frekans Ajansı (ANFR) dün açıkladığı kararında, iPhone 12 modelinin yüksek elektromanyetik dalga yayması sebebiyle artık Fransa’da satılamayacağına karar verdi. Apple, karara itiraz ediyor.

Apple’ın başı iPhone 12 yüzünden Fransız otoriteleriyle belada. Fransız Ulusal Frekans Ajansı yaptığı testler sonucunda telefonun insan vücudu tarafından yayılan ve emilen elektromanyetik dalgalar için sınır değerleri aştığı tespit edildi.

ANFR, Apple’dan halihazırda satılmış olan ürünlerde “bu arızayı hızlı bir şekilde gidermek için mevcut tüm araçları uygulamasını” veya bunları geri çağırmak zorunda kalma riskini almasını istiyor.

Amerikan devi, ANRF’nin Salı günü piyasadan çekilmesi çağrısında bulunmasının ardından, iPhone 12’nin çok sayıda uluslararası otorite tarafından uyumlu olarak onaylandığını açıkladı.

Kendini savunan Apple, Le Parisien’e verdiği bilgilerde ANFR’ye cihazın uyumluluğunu “kanıtlayan” bağımsız laboratuvarların sonuçlarını sunduğunu söyledi.

BAKAN TOPLAMA EMRİ VERMEYE HAZIR

Fransa Dijital İşler Bakanı Jean-Noël Barrot, “Şirketin kurallarımıza uyma konusundaki sorumluluk duygusuna güveniyorum. Benim görevim bunu yapmalarını sağlamak. Eğer bunu yapmazsa, dolaşımdaki tüm iPhone 12’lerin geri çağrılmasını emretmeye hazırım” dedi.

Bakan, problemin “basit bir yazılım güncellemesi” ile çözülebileceğini ifade etti ve Apple’a 15 gün süre tanıdı.

Somut olarak iPhone 12, telefon elde tutulduğunda insan vücudu tarafından emilebilecek enerjiye karşılık gelen yasal sınırı kilogram başına 1.74 W (W/kg) aşıyor.

Karar, Apple’ın Avrupa yönetmeliklerine uymak için evrensel bir USB-C şarj portu içerecek olan yeni cihazı iPhone 15’i tanıttığı sırada geldi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version