Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fincancı’dan gazeteci Timur Soykan’a tepki: ‘Uygulanan yöntem doğru, bu olaylara temkinli yaklaşılması gerekiyor’

Fincancı’dan gazeteci Timur Soykan’a tepki: ‘Uygulanan yöntem doğru, bu olaylara temkinli yaklaşılması gerekiyor’

Aile içi cinsel istismar üzerinde yıllardır başarılı çalışmalar yürüten KHK’lı Psikiyatrist Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’nun uyguladığı tedavi yönteminin kullanılan bir yöntem olduğuna dikkat çeken Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, olayı tüm yönleriyle araştırmadan ‘Kabus Profesör’ başlığıyla Zoroğlu’nu hedef tahtasına oturtan gazeteci Timur Soykan’ı eleştirdi. Bu tür haberlere temkinli yaklaşılması gerektiğinin altını çizen Fincancı, haberi yayınlamadan önce Soykan’ın meslek örgütlerine danışmasının daha doğru olacağını söyledi. Fincancı, ‘‘Araştırmacı gazetecilik, tek yönden bakmak değil tüm yönlerini araştırarak doğruyu bulmaya çalışmaktır.’’ dedi.

Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’nun tutuklanmasının ardından Artı TV’ye konuşan Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, olaya temkinli yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın Timur Soykan’ın fail haberine ilişkin değerlendirmesi:

-Gazeteci, meslek örgütüne danışsaydı bu tür haberlerin bu şekilde verilmesinin sakıncalarını anlatırdık.

-Araştırmacı gazetecilik, tek yönden bakmak değil tüm… pic.twitter.com/LXnlwMr14W

— Emre Murat (@emre_muratt) September 17, 2023

Gazeteci Timur Soykan’ı tüm yönleriyle araştırmadan olayı haberleştirmekle eleştiren Fincancı şu ifadeleri kullandı:

‘‘TEMKİNLİ YAKLAŞMAMIZ GEREKİYOR’’

‘‘Temkinli yaklaşmamız gerekiyor, özellikle bu tür alanlarda mutlaka meslek örgütlerinin mesleki sorumluluk değerlendirmesine itibar etmek daha doğru bir yaklaşımdır. Bu mesleki sorumlulukla bizlere danışsaydı meslektaşınız biz kendisine bu tür haberlerin bu şekilde verilmesinin sakıncalarını anlatırdık haber çıkmadan önce.

Araştırmacı gazetecilik, tek yönden bakmak değil tüm yönlerini araştırarak doğruyu bulmaya çalışmaktır. Hakikat inşasında çok büyük öneminiz var ama hakikat inşası çarpıtmamaya dönüşmemeli. 1900 yılların başından beri uygulanıyor, 2014’te hazırlanmış bir tedavi kılavuzu var. 2021’de depresyonda kullanılan bizim meslektaşlarımızdan bir çalışmanın yayınladığını görüyoruz. Bu konuda pek çok çalışma var. Sakıncaları var, yan etkileri var, bunların hepsinin birlikte değerlendirilmesi gerekiyor.

‘‘UYGULANAN TEDAVİ YÖNTEMİ DOĞRU’’

Uygulanan tedavi yöntemi doğru. Doz ayarlama bu konuda en önemli uygulama ilkelerinden biri. Dolayısıyla doz aşımı gibi detayları araştırmadan bu konuda ihlal olduğunu, hekimlik uygulama hatası olduğunu söyleyebilme olanağına şu anda sahip değiliz.’’

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version