Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erxani Belediyesi Öğretmen Evi’ne bulaşıkhane yapacak


AMED – Erxani Belediyesi’nde seçilmişlerin görevden alındığı meclisin Eylül ayı toplantısında, doğalgaz yapımında bozulan yolların onarımı için İller Bankası’ndan kredi alma, birçok taşınmazın milli eğitime ücretsiz tahsis edilmesi ve Öğretmen Evi’ne bulaşıkhane yapılması kararı alındı. 

 

Amed’in kayyım atanan Erxani Belediyesi Eylül ayı meclis kararları açıklandı. Kayyım sonrası feshedilen belediyenin seçilmiş meclis üyeleri yerine birkaç memurun atandığı belediye meclisi ile  kayyım Ahmet Karaaslan’ın aldığı kararlarda, kimi taşınmazları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis ettiği görüldü. 

 

DOĞALGAZ ŞİRKETİNİN BOZDUĞU YOLU BELEDİYE YAPACAK

 

Belediye sitesinde yayınlanan Eylül ayı kararlarında ilçenin mahallelerinde yapılan Doğalgaz çalışmalarında bozulan yolların hazır beton uygulaması işi için kayyım Karaaslan’a İller Bankası’ndan kredi kullanması için yetki verildi. Özel şirket tarafından bozulan yolları şirketin yapması gerekirken, belediye, yolu yapmak için kredi çekme kararı aldı. 

 

SPOR KÜLÜPLERİNE NAKDİ YARDIM

 

Belediye meclisi, 2 spor kulübüne nakdi yardım ve spor malzemesi yardımlarının yapılması kararı da aldı. Kararda, Ergani Rüzgâr Spor Kulübü ve Ergani İşitme Engelliler Spor Kulübüne nakdi yardım ile spor malzemesi yardımının yapılmasına karar verildi.

 

TAŞINMAZLAR DİSKİ VE MEB’E 

 

Yine kararda Şirinevler Mahallesi 842 ada 1 parsel nolu taşınmazın DİSKİ’ye tahsisine karar verildi. Bir diğer karar ise Kemertaş Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait olan 1043 ada 67 nolu parselin, Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sosyal tesis alanı için bedelsiz olarak 25 yıl süre ile tahsis edilmesi oldu.  Yine MEB’e bağlı olmasına rağmen Ergani Öğretmenevi’ne bulaşıkhane yapılmasına karar verilmesi de dikkat çekti.  

 

YEMEK YARIŞMASI YAPILACAK

 

Meclis tarafından yöresel yemek yarışmasının yapılmasına da karar verildi. 

 

MA / Müjdat Can 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version