Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ermenistan, Karabağ’dan çekiliyor

Ermenistan, Karabağ’dan çekiliyor


Dağlık Karabağ hükümeti, Azerbaycan’ın operasyon başlatmasından bir gün sonra ateşkes teklifini kabul ettiğini duyurdu. Karabağ’daki siviller, bölgeden ayrılmak için Hankendi’deki havalimanına akın etti.

Dağlık Karabağ’daki yetkililerden yapılan açıklamaya göre, Rus barış güçlerinin arabuluculuğuyla saat 13.00’ten itibaren çatışmaların tamamen durdurulması konusunda anlaşmaya varıldı. Anlaşma, Ermenistan Cumhuriyeti’nin mevcut silahlı kuvvetlerinin geri çekilmesini ve Dağlık Karabağ silahlı kuvvetlerinin ‘dağıtılması ve tamamen silahsızlandırılması’nı içeriyor.

Bölgenin Azerbaycan’a entegrasyonu ve Ermeni nüfusunun hakları ve güvenliği ile ilgili konular ‘Azerbaycan Anayasası çerçevesinde’ Azerbaycan’ın Yevlah kentinde yapılacak bir toplantıda ve ‘sonraki toplantılarda’ tartışılacak.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, canlı yayında halka hitaben yaptığı açıklamada, “Askeri gerilimin devam etmeyeceğini umuyoruz. Bu koşullarda istikrar ve düşmanlıkların sona ermesi daha da önemli” dedi.

20 Eylül sabahı Dağlık Karabağ Devlet Başkanı Samvel Şehrimanyan, Güvenlik Konseyi oturumunda hükümetin öncelikli olarak nüfusun fiziksel güvenliğini sağlamak için “uygun adımları” atacağını belirtti.

Şehrimanyan, uluslararası toplumun “yetersiz” tepkisi nedeniyle bu tür adımların gerekli olacağının altını çizdi.

Martuni (Hocavend) Belediye Başkanı Aznavour Saghyan’ın da gece saatlerinde öldürüldüğü bildiriliyor. Karabağ’daki siviller, bölgeden ayrılmak için Hankendi’deki havalimanında toplandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version