Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erivan’ın sınıra yığınak yapıldığı iddialarına Bakü’den yalanlama: Hileli ve manipülatif

Paşinyan'dan Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak tanıma şartı: Ermeni nüfusun güvenliği garanti edilmeli


– Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Azeri ordusunun “Dağlık Karabağ’daki temas hattı ve iki ülke sınırı boyunca devam eden bir askeri yığınak” yaptığı iddiasına Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yalanlama geldi. Bakanlık, Paşinyan’ın açıklamalarının ‘hileli ve manipülatif’ olduğunu savundu. Paşinyan’ın açıklamaları Ermenistan’ın ABD ile ortak askeri tatbikat düzenleyeceğini duyurmasının ardından geldi.

‘GÜNEY KAFKASYA’DA TARAFLARLA ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYORUZ’

İki ülke arasındaki barış görüşmelerine ev sahipliği yapan Moskova, bugün yaptığı açıklamada Güney Kafkasya’da güvenlik garantörü olarak Ermenistan ve Azerbaycan’la birlikte çalışmaya devam ettiğini söyledi. Rusya’nın açıklaması, Paşinyan’ın ülkesinin güvenliğini sağlamak için sadece Rusya’ya güvenme politikasının stratejik bir hata olduğunu ve Moskova’nın bölgedeki etkisinin zayıflamakta olduğunu söylemesinin ardından geldi.

KREMLİN: ABD İLE ORTAK TATBİKAT BÖLGEYE İSTİKRAR GETİRMEZ

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Ermenistan’ın gelecek hafta 85 ABD askerinin katılacağı ortak bir tatbikata ev sahipliği yapma kararını yararsız olmakla eleştirdi. Peskov, “Bu tür tatbikatların düzenlenmesi hiçbir şekilde durumun istikrara kavuşturulmasına ve bölgedeki karşılıklı güven ortamının güçlendirilmesine katkıda bulunmaz” dedi. Rusya, Azerbaycan’ın Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 1990’larda yaşanan savaşta Ermeni güçlerine bırakmak zorunda kaldığı toprakların önemli bir kısmını geri aldığı 2020 savaşından bu yana bölgede barış gücü bulunduruyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version