Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, AİHM kararlarını hatırlatan ABD’li gazeteciye öfkelendi: ‘Sözümü kesmeye hakkın yok’

Erdoğan, AİHM kararlarını hatırlatan ABD’li gazeteciye öfkelendi: ‘Sözümü kesmeye hakkın yok’


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için New York’ta bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD merkezli PBS kanalında gazeteci Amna Nawaz’ın sorularını cevapladı. Nawaz’ın yaklaşık 7 yıldır cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararını hatırlatmasına öfkelenen Erdoğan, “Sözümü kesmeyin” diyerek tepki gösterdi.

ABD’ye gitmeden önce yaptığı ‘AB ile yolları ayırabiliriz’ açıklamasına değinen Erdoğan, “Son 50 yıldır AB’nin kapısında bekliyoruz ve şu anda Rusya’ya, Batı’ya güvendiğim kadar güveniyorum, Hiçbir zaman AB’nin katkılarına ya da desteğine muhtaç olmadık” dedi.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili süreci de değerlendiren Erdoğan, “ABD’nin Türkiye’ye F16 savaş uçağı satışı, Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasıyla ilişkilendirilmemeli. Bu iki konunun birbiriyle bağlantılı olmaması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Nawaz’ın iş adamı Osman Kavala, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasıyla ilgili “Bu kişileri susturmaya mı çalışıyorsunuz? Söz konusu kişilerden tehdit algılıyor musunuz?” sorusunu sorusuna Erdoğan, ‘‘Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir. Eğer yargı bu yönde bir karar vermişse, o zaman yargının verdiği bu karara saygı duyalım. Ben yargı adına konuşacak durumda değilim. Bahsettiğiniz bu kişi (Kavala) protestoların finansörüydü” diye cevap verdi.

“SÖZÜMÜ KESMEYE HAKKIN YOK”

Demirtaş ve Kavala’nın tutuklanmasına yargının karar verdiğini ileri süren Erdoğan, Demirtaş’ın 200 kişinin ölümünden sorumlu ‘terörist’ olduğunu iddia etti. Araya giren sunucunun Demirtaş hakkında AİHM’in verdiği hak ihlali kararını hatırlatması üzerine “Sözümü kesmeye hakkın yok. Yargının verdiği karara saygı duyacaksın” dedi.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) raporuna atıfla Türkiye’de neden bu kadar çok gazetecinin cezaevinde olduğunun sorusuna Erdoğan, “Eğer terörü destekliyorlarsa dünyanın neresinde özgürce yaşayabilir veya dolaşabilirler? Bu insanlar terörü destekliyor ve bu kişiler hakkında yargı kararını veriyor” ifadelerini kullandı.

📌”ABD’li gazeteci, cevabı sırasında araya girerek Demirtaş hakkındaki AİHM kararını gündeme getirmeye çalışınca Erdoğan tepki gösterdi. Erdoğan, “Kesmeye hakkın yok. Beni kesmeyin, saygı göstermelisin. Yargının kararına da saygı göstermelisiniz” dedi.”

Dev bir hapiste yaşamak. https://t.co/B6J7Dj0CKE

— Esra Yalazan (@aesrayalazan) September 19, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version