Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ege İnsan Hakları Okulu başvuruları başladı


İZMİR – ÖHD, ELDH, İDA ve AED tarafından “Neoliberalizmde Milliyetçilik, Otoriterleşme Eğilimi ve Mücadele Yolları” başlığıyla bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Ege İnsan Hakları Okulu’nun programı açıklandı.

 

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Demokrasi ve Dünyada İnsan Hakları için Avrupalı Hukukçular Örgütü (ELDH), İzmir Dayanışma ve Bilimsel Araştırma Derneği (İDA) ve Avrupalı Demokrat Hukukçular Akademisi (AED) tarafından her yıl düzenlenen Ege İnsan Hakları Okulu’nun 2023 Sonbahar programı belli oldu. Selçuk Şirince’de bulunan Nesin Matematik Köyünde 3-4-5 Kasım tarihlerinde, “Neoliberalizmde Milliyetçilik, Otoriterleşme Eğilimi ve Mücadele Yolları” başlığıyla bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan çalıştay için başvurularda başladı.

 

KATILIMCILAR

 

Çalıştaya, Emel Uzun, Zeynep Gambetti, Cuma Çiçek ve Lülüfer Körükmez gibi akademisyenlerin yanı sıra ÖHD Eş Başkanı Ekin Yeter, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Ferit Şenyaşar ve Cengiz Çiçek ile birlikte birçok hukukçu, siyasetçi ve yazar konuşmacı olarak katılacak.

 

KONSER VE FİLM GÖSTERİMİ

 

Çalıştay programında ayrıca “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü ?” filminin gösterimi ve yönetmeni Ezel Akay ile söyleşi yapılacak, Kasım Taşdoğan ve grubu da konser verecek.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version