Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 1 milyar dolarlık ‘deprem’ kredisi

Dolar 2022’nin rekorunu kırdı


Dünya Bankası’ndan deprem bölgesinin yeniden imarı için sağlanacak 1 milyar dolarlık kredi Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası projelerinde kullanılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgilere göre, Dünya Bankası’ndan “Türkiye Deprem Sonrası İyileşme ve Yeniden İmar Projesi” kapsamında sağlanacak 1 milyar dolar karşılığı 910,5 milyon avro tutarındaki kredinin kullanılmasına ilişkin anlaşma bugün itibarıyla imzalandı.

Kredinin 296,5 milyon dolarlık kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 252,2 milyon dolarlık kısmı Sağlık Bakanlığı ve 388,3 milyon dolarlık kısmı İller Bankası (İLBANK) projelerinde kullanılacak.

Kredi, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tahsisli, İLBANK’a ise deprem sonrası çıkarılan kanunla karşılıksız tahsisle sağlanacak. Kredi, 5 yılı geri ödemesiz toplam 18 yıl vadeli olup, faiz oranı Euribor+74 bp olarak belirlendi.

“ASRIN FELAKETİNİN YARALARINI SARMAYA KÜRESEL FİNANSAL DESTEK”

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, konuya ilişkin X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, “Asrın felaketinin yaralarını sarmaya küresel finansal destek… We are grateful for the World Bank’s support.” ifadelerini kullandı.

Asrın felaketinin yaralarını sarmaya küresel finansal destek…

We are grateful for the World Bank’s support. https://t.co/qkVIxzD4XD

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) September 1, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version