Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dolandırıcılıktan 2,5 yıl yattıktan sonra tahliye olan kişi: ‘Sigara 50 lira olmuş, bu nedir ya?’

Dolandırıcılıktan 2,5 yıl yattıktan sonra tahliye olan kişi: ‘Sigara 50 lira olmuş, bu nedir ya?’


AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 15 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni infaz düzenlemesiyle 18 yıl ceza almasına rağmen 2,5 yıl yatarak cezaevinden tahliye olan bir kişi, ‘‘Dışarı çıktım her şey ateş pahası olmuş. Bir sigara 50 TL olur mu?’’ diye tepki gösterdi.

Kendisinin kuaför olduğunu dolandırıcılıktan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirten bir kişinin sokak röportajında söyledikleri dikkat çekti. Türkiye’de hayat pahalılığının cezaevinde kaldığı 2,5 yıl boyunca çok artığını söyleyen kişi, ‘‘Dolandırıcılık 18 yıl hapis cezası aldım, 2,5 yıl yattım çıktım. Dışarı bir çıktım her şey ateş pahası olmuş, bir sigara 50 lira olur mu? İnsanlar haklı bence geçinemiyorlar. Adamlar tursil ile kafasını yıkayacak hale gelmiş yani. Ülkenin durumu çok kötü. İnanılmaz bir pahalılık var insanlar geçinemiyor. Asgari ücret 11 bin lira ama hiçbir şeye yetmiyor ki. Kiralar olmuş 15 bin lira.’’ İfadelerini kullandı.

Dolandırıcılıktan 18 yıl ceza alan, 2,5 yıl yattıktan sonra serbest kalan şahıs: “Dışarı çıktım da bir sigara 50 TL olmuş, bu nedir ya…”

— Aykırı (@aykiricomtr) September 13, 2023

‘‘ADAMIN 20 DOSYASI VAR ONU DA TAHLİYE ETTİLER’’

Yeni infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olduğunu belirten kişi, ‘‘Bizim koğuşta dolandırıcı, hırsız, cinayetten yatanlar vardı. Tecavüzden yatanlar ayrı koğuştaydı onlar da çıktı. Sorun nerede biliyor musunuz? Sorun bizim yasalarımızda. Caydırıcılık özelliği yok. Ben ilk defa girdim ama bizim koğuşta adamın 20 tane dosyası vardı onu da tahliye ettiler mesela. Bu adamın tekrar suç işlemeyeceğine sen inanıyor musun? Ben inanmıyorum.’’ dedi.

AKP ve MHP milletvekillerinin, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpların telafisi için ek motorlu taşıtlar vergisi getiren kanun teklifinin içerisine yeni infaz düzenlemesini de eklemişti. 14 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yeni infaz düzenlenmesi Erdoğan tarafından onaylanarak 15 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerden, toplam hapis cezası 10 yıldan az ise bir ayını, 10 yıl ve daha fazla ise üç ayını bu kurumlarda geçirip açık ceza infaz kurumlarına ayrılmasına üç yıl veya daha az süre kalanlar yeni infaz düzenlemesinden faydalanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version