Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Din alimleri: Birlikte mücadeleyle tecrit kalkar


AMED – PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecride tepki gösteren din alimleri, “Birlikte mücadeleyle tecrit kalkar” dedi.  

 

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan ve 31 aydır hiçbir şekilde kendisinden haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan yönelik tecride bir tepki de din alimlerinden geldi. 

 

Tecridin bir insanı diğer insanlardan soyutlama anlamına geldiğini belirten mele Zeki Korkmaz, tecridin İslamiyet’te yerinin olmadığını söyledi. Türkiye’nin kendi yasalarına dahi uymadığını ifade eden Korkmaz, tecridin kaldırılmasının yolunun Kürtlerin birlikteliğinden geçtiğine işaret etti. Korkmaz, “Bir olmazsak bu kanunlar değişmez. Birlik ve beraberliğimiz olsaydı bugün tecrit olmazdı. Kürtlerin kazanımı birlikten geçer” diye belirtti. Tecridin kaldırılması için barış ve adalete inananlardan bir komisyonun kurulması gerektiğini dile getiren Korkmaz, “İnanarak, birlikte yol ve yöntemlerle tecridi kaldırmalıyız” dedi.

 

‘İNSANİ DEĞİL’

 

Melle Mehmet Sait Yüksel ise, tecridin bir halkın öncüsüne uygulandığını ifade etti. Yüksel, “50 milyon insan, o insana inanıyor. Dolayısıyla Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit Kürt halkına uygulanıyor. Bu insani değildir” ifadelerini kullandı. Tecridin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Yüksel, şöyle devam etti: “Kürt halkı bilmeli ki Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit tüm Kürt halkına uygulanan tecrittir. Ancak birlikte mücadele ederek bu tecridi kaldırabiliriz. Parça parça olduğumuz için başkaları tarafından yönetilmeye mahkûmuz.” 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version