Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremde yıkılan Ebrar Sitesi’nde yaşayanlar: Müze değil adalet istiyoruz


MEREŞ – Depremde bin 400 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi için adalet arayan aileler, “Acımızın üstüne müze yapamazsınız” diyerek, adalet taleplerini yeniledi. 

 

Mereş depreminde bin 400 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi’nin olduğu alanda adalet talebi ile basın açıklaması yapıldı. Ebrar Sitesi Aileleri tarafından yapılan açıklamaya siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. Açıklamanın yapıldığı alana “Acımızın üstüne müze yapamazsınız. Biz müze değil adalet istiyoruz” yazılı pankart ile depremde yaşamını yitirenlerin fotoğrafları asıldı.

 

‘HER AY BURADAYIZ’

 

Alanın müze yapılmak istenmesine tepki gösteren aileler, “Burası patlıcan ve marul bahçesiydi, neden imara açıldı ve çok katlı binalar yapıldı? Burayı yapan müteahhit Tevfik Tepebaşı’nın halen hayatta ve tutuklanmadı” dediler. İmar izni veren kişilerin yargılanmasını talep eden aileler, sorumlulardan hesap soruluncaya kadar her ay bir araya gelerek açıklama yapacaklarını söyledi. 

 

RAPORDA YIKILACAĞI BELİRTİLMİŞTİ

 

AFAD’ın 2020’de Mereş için hazırladığı raporda, 22 bloktan oluşan Ebrar Sitesi’nin de bulunduğu bölgedeki zemin sıvılaşmasına dikkat çekmiş ve olası bir depremde binaların dayanıksız olduğu için yıkılacağını belirtmişti. Sadece 3 yıl sonra meydana gelen depremlerde Ebrar Sitesi içindeki çok sayıda apartman yıkıldı ve bin 400’e yakın yurttaş hayatını kaybetti.

 

Ebrar Sitesi’ndeki blokların yıkılma nedenini inceleyen bilirkişi raporunda, enkazın hızla kaldırılması sebebiyle kritik tespitler yapılmadı. Raporda, sitede yıkılan binaların enkazının hızla kaldırılmış olması nedeniyle kolonların ve taşıyıcı sistemlerin kesilip kesilmediğine dair tespit yapılamadığı belirtildi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version