Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEDAŞ’ın ‘kaçak kullanım’ cezası gerçek dışı çıktı


MÊRDÎN – Nisêbîn’de DEDAŞ tarafından “kaçak kullanım” adı altında kesilen para cezasını protesto eden Mehmet Yağız’ın oturma eylemi sonuç verdi ve ceza iptal edildi. 

 

Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesine bağlı kırsal Kertwen (Duruca) Mahallesi’nde yaşayan 90 yaşındaki yatalak hasta Hüseyin Yağız’a, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından geçtiğimiz ay evinde “kaçak elektrik” kullandığı gerekçesiyle 24 bin TL para cezası kesildi. Yağız’ın oğlu Mehmet Yağız, babasının yatalak olduğunu ve “kaçak kullanıma” dair herhangi bir tespit bulunmadığı halde cezanın kesildiğini belirterek, itirazda bulundu. Daha sonra cezanın iptali için köyün girişinde oturma eylemi başlatan Mehmet Yağız, aynı zamanda cezanın iptali yönünde Nusaybin Sulh Hukuk Hakimliği’ne başvurdu.

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan da, konuyu Meclise taşıdı. Bunun üzerine DEDAŞ ekipleri tarafından Yağız’ın evinde ikinci kez inceleme yapıldı. İnceleme sonucunda evde “kaçak kullanım” olmadığı ve cezanın haksız yazıldığı tespit edildi.

 

PARA CEZASI İPTAL EDİLDİ 

 

DEDAŞ tarafından para cezası iptal edilirken, kararda “Yapılan detaylı incelemeler ve 2’nci tespit bilgileri sonucunda; kaçak tespiti yapılan meskenin eski yapı olduğu, kerpiç ve boş olduğu, kullanımının olmadığı tespiti yapılmıştır” diye belirtildi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version