Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CENTCOM’dan Suriye’nin kuzeyinde helikopterli IŞİD operasyonu: Üst düzey yetkili yakalandı

CENTCOM'dan Suriye'nin kuzeyinde helikopterli IŞİD operasyonu: Üst düzey yetkili yakalandı


– ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) dün yaptığı açıklamada Suriye’nin kuzeyinde cumartesi günü gerçekleştirdiği ve helikopterlerin de katıldığı bir baskınla üst düzey bir IŞİD yetkilisini yakaladığını duyurdu.

CENTCOM Sözcüsü Troy Garlock, “IŞİD’in Suriye Operasyon ve Kolaylaştırma yetkilisi Ebu Halil el-Fadani baskın sırasında ele geçirildi” ifadeleriyle haberi duyurdu. Garlock, El Fad’ani’nin bölgedeki IŞİD ağı içinde ilişkileri olduğu değerlendirildi” dedi. Operasyonda hiçbir sivil ölüm ya da yaralanmanın yaşanmadığını vurgulayan Garlock, “El Fadani gibi IŞİD yetkililerinin yakalanması, teröristlerin yerini tespit etme, hedef alma ve savaş alanından çıkarma kabiliyetimizi artırmaktadır” dedi.

CENTCOM, sık sık nokta operasyonlarla IŞİD’in üst düzey yetkililerine yönelik operasyonlar düzenliyor. Son olarak, Suriye’nin doğusunda 8 Nisan akşamı düzenlenen bir helikopter baskınında IŞİD’in bölgede saldırı düzenlemesine yardım ettiği belirtilen bir kişi ile iki yardımcısının yakalandığı açıklanmıştı. Yakalananlardan birinin kimliği Huzeyfe el Yemeni olarak duyurulmuştu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version