Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çeçen liderin sağlığının kötüleştiği iddialarının ardından Putin, Kadirov ile bir araya geldi

Çeçen liderin sağlığının kötüleştiği iddialarının ardından Putin, Kadirov ile bir araya geldi


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’ya bağlı özerk bölge Çeçenistan’ın lideri Ramzan Kadirov ile Rusya’nın başkenti Moksova’da görüştü. Rusya devlet televizyonu sunucusu Pavel Zarubin Telegram kanalında yaptığı açıklamada iki liderin bugün bir araya geldiğini söyledi.

Görüşme, Kadirov’un genç yaştaki oğlu Adem’in Kuran yakmakla suçlanan bir mahkumu dövdüğü videoyu yayınlamasından üç gün sonra gerçekleşti. Kadirov görüntüler ilişkin yorumunda oğlunun doğru olanı yaptığını savunmuş ve onunla “gurur duyduğunu” söylemişti.

Görüşme aynı zamanda Kadirov’un sağlığıyla ilgili spekülasyonların Çeçen lider tarafından reddedilmesinin ardından gerçekleşti. Kremlin hem Çeçen liderin sağlığıyla ilgili spekülasyonlar konusunda hem de oğlunun mahkumu dövdüğü olayla ilgili yorum yapmayı reddetmişti.

ZELENSKİY, NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG İLE GÖRÜŞTÜ

Rusya ile savaşan Ukrayna’nın Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise Ukrayna’nın başkenti Kiev’de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Görüşmede ikilinin Rusya’nın İHA saldırıları devam ederken Ukrayna’nın hava savunmasının güçlendirilmesini ele aldığı açıklandı.

Stoltenberg, Zelenskiy ile düzenlediği ortak basın toplantısında Ukrayna kuvvetlerinin Rus kuvvetlerine karşı karşı saldırılarında “yavaş yavaş zemin kazandığını” öne sürdü. NATO Genel Sekreteri ayrıca Rus birliklerinin Moskova’nın “emperyal hayalleri” için savaştığını söyledi.

YENİ SİLAH YARDIMI İÇİN ÇERÇEVE SÖZLEŞMELER İMZALANDI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ayrıca NATO’nun Ukrayna için 1 milyar eurosu kesin sipariş olmak üzere 2.4 milyar euro’luk (yaklaşık 70 milyar Türk Lirası) kilit mühimmat için çerçeve sözleşmeler imzaladığını da duyurdu. Stoltenberg bu sözleşmelerin NATO üyelerinin tükenen stoklarını yenilemelerine ve aynı zamanda Ukrayna’ya savaşta kilit bir faktör olan mühimmat sağlamaya devam etmelerine olanak tanıyacağını söyledi. Stoltenberg ayrıca Rusya’nın Ukrayna’nın NATO üyesi Romanya sınırı yakınlarındaki saldırılarını da kınadı. Bu tür saldırıların Romanya’ya yönelik kasıtlı bir saldırı olduğuna dair bir kanıt olmadığını söyledi ancak bunları “pervasız” ve “istikrarı bozucu” olarak nitelendirdi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version