Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Can Ataklı’dan ‘Erdoğan, Hakan Fidan’ı fırçaladı’ iddiası: ‘Görevden alma kararından son anda vazgeçti’

Can Ataklı’dan ‘Erdoğan, Hakan Fidan’ı fırçaladı’ iddiası: ‘Görevden alma kararından son anda vazgeçti’


Deneyimli gazeteci Can Ataklı, G20 Zirvesi için Hindistan’a giden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dönüş yolunda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı fırçaladığını hatta görevden alma kararından son anda vazgeçtiğini ileri sürdü.

Can Ataklı Youtube kanalında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan hakkında çok önemli iddiaları dile getirdi.

Saray’a yakın Dışişleri kaynaklarından edindiği bilgileri aktaran Can Ataklı, G20 Zirvesi’nde Almanya Başbakanı dışında hiçbir batılı liderle bir kare fotoğraf dahi çektiremeyen Erdoğan buna çok öfkelendiğini ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı bu yüzden azarladığını iddia etti.

Ataklı şöyle konuştu:

”HAKAN FİDAN ADETA İPTEN DÖNMÜŞ, ERDOĞAN’DAN ÇOK CİDDİ PAPARA YEMİŞ”

‘‘Erdoğan’ın Hindistan gezisinde aldığım çok özel bilgileri size aktarmak istiyorum. O geziye o kadar gazeteci katıldı ama ya hiçbiri olayın farkında değil ya da cesaret edip söyleyemiyorlar. Çok garip olaylar olmuş Hindistan gezisinde. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan adeta ipten dönmüş. Görevden alınacakken son anda bu karardan vazgeçilmiş. Çok ciddi bir papara yemiş.

Hakan Fidan’a çok öfkelenmiş Erdoğan ve hakaretler etmiş. Demiş ki ‘Bu ne ya sen nasıl Dışişleri Bakanısın kardeşim.’ Sebebi de ilk defa bu G20’de Tayyip Erdoğan’ın hiçbir batılı liderle fotoğrafı yok sadece Almanya Şansölyesiyle o da ayak üstü iki dakikalık bir görüşme. Bunun dışında Tayyip Erdoğan fotoğraf bile çektirememiş. Ne Biden’la ne Macron’la ne de başka biriyle. Konuştuğu birkaç İslam ülkesi lideri bir de Araplar var. Buna çok öfkelenmiş Tayyip Erdoğan.’’

Ataklı, Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanı olarak atandıktan sonra Dışişleri Bakanlığı’nda brifing alan Hakan Fidan’ın brifingden sonra üst düzey yetkililere çok sığ ve sıradan sorular yönelttiği, bürokratların da bu sorular karşında şaşırdığı iddia etti.

”HAKAN FİDAN ÖYLE SIĞ SORULAR SORDU Kİ HEPİMİZ ŞAŞIRDIK”

Ataklı şu ifadeleri kullandı:

‘‘Saray’a yakın Dışişleri’nden bir kaynaktan aldığı bilgiyi aktarıyorum. Âdettendir ve gereklidir de bakanlığa atanan kişi, üst düzey yönetim ekibinden brifing alır. Hakan Fidan da her Dışişleri Bakanı’nın yaptığı gibi göreve geldiğinde bakanlık üst düzey yönetiminden brifing aldı. Brifingden sonra üst düzey yönetimdeki kişilere sorular soran Fidan hiç de iyi izlenim bırakmadı. Bana bu konuyu aktaran Dışişleri’ndeki kaynağım dedi ki; ‘Hakan Fidan öyle sığ ve sıradan sorular sordu ki hepimiz çok şaşırdık. ‘Bu adam bugüne kadar nasıl bu kadar tepelerde kalmış, bu adamda bir numara yok, Beyaz Saray’a girip çıkıyor Türkiye’nin kaderini belirliyor.’ demişler. Bana göre de bu adam bir proje; astsubaylık alınmış garip bir şekilde kademe kademe yükselmiş.’’

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version