Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bülbün’ün yakınları: Katilleri açığa çıkarın


COLEMÊRG – Katledilen KNK Hewlêr Temsilcisi Deniz Bülbün’ün yakınları, KDP’nin sessizliğine tepki göstererek, “Deniz Kürt halkı için mücadele yürüttü. Buna sessiz kalınmamalı. Katiller açığa çıkarılmalı” çağrısı yaptı. 

 

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Hewlêr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün, 18 Eylül’de Hewlêr’de uğradığı saldırıda hayatını kaybetti. Bülbün’ün cenazesi önceki gün binlerce kişinin katılımıyla memleketi Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Dêlezê köyünde defnedildi. Üzerinden 5 gün geçmesine rağmen Bülbün’ün faili ya da failleri yakalanmazken, KDP’nin olaya dair sessizliğine de tepkiler sürüyor. Bülbün’ün Dêlezê köyünde yaşayan yakınları, sorumluların açığa çıkarılmasını istedi. 

 

‘FAİLLER BULUNSUN’

 

Bülbün’ün yakınlarından Mehmet Reşit Özkesici, olayın üzerinden günler geçmesine rağmen faillerin bulunmadığına dikkat çekti. Özkesici, “Deniz öğretmenin failleri derhal bulunmalı. Deniz bir öğretmen ve Kürt halkının birliği için mücadele eden bir kişiydi. Deniz bu köyün bir evladıydı. Hiçbir zaman bir kötülüğünü görmedik ve kimseye zarar vereceğine inanmıyoruz. Deniz’in katilleri halen Başûr’da ve Barzani hükümetinin failleri ortaya çıkarması gerekiyor. Başka ölümler yaşanmadan bu olayların önüne geçilmesi gerekiyor” diye konuştu. 

 

‘BİNLERCE DENİZ YAŞIYOR’ 

 

Yaşanan olayın sorumlularından birinin KDP hükümeti olduğunu söyleyen Gülsüm Kılıçoğlu, Barzani ailesinin ve hükümetin Kürt çocuklarına karşı “haince” bir tutum sergilediğini kaydetti. Kılıçoğlu, “Biz şehidimizle onur duyuyoruz ve başımız diktir. Bizler acınacak halde değiliz. Bu mücadeleyle gurur duyuyoruz. Yeter artık, Barzani hükümetinin bu tutumunu kabul etmiyoruz. Yaşanan saldırıyı lanetliyorum. Herkesin Barzani’nin bu sessizliğine karşı sesini çıkarması gerekiyor. Barzani ailesi, Deniz’in katillerini ortaya çıkarıp karşımıza getirecek” ifadelerini kullandı. 

 

Kılıçoğlu, Bülbün’ün tek silahının kalemi olduğunu, sadece Kürt halkının birliği ve Kürtçe için mücadele yürüttüğünü söyledi. Kılıçoğlu, “Deniz tüm şerefli Kürt halkı için mücadele yürüttü. Kürt halkı da buna karşı sessiz kalmamalı. Deniz’in katilleri açığa çıkarılmalı. Deniz’i katledenler unutmasınlar; bir Deniz gitti binlerce Deniz halen yaşıyor” dedi. 

 

‘BUGÜN DENİZ YARIN BAŞKA BİRİ’

 

Bülbün’ün katledilmesi ve buna dair günlerdir herhangi bir açıklama yapılmamasına “kabul edilemez” tepkisinde bulunan Ebubekir Kıratlı, söz konusu olayın aydınlatılmasını istedi. Kıratlı, “Bir haftadır Irak yönetiminin bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Onlardan şu açıklamayı bekliyoruz; biri bu suikastı gerçekleştirdi, bizler de bunu açığa çıkacağız. Irak yönetiminin sessizliği acımızı daha da derinleştiriyor. Deniz, ceza aldıktan sonra bizlerden uzaklara gitti. Şimdiye kadar kime sorsan Deniz’in tek bir kötü yanı olmadığını söyler sana. Kimseye zararı olmayan biriydi” ifadelerini kullandı. 

 

Deniz’in ölümünün bütün Kürtleri derinden etkilediğini ifade eden Kıratlı, “Halkı için emek veren bir insanın yine kendi halkı içerisinde katledilmesi kadar kötü bir şey yoktur. Deniz, kalemiyle ve diliyle Kürt halkının birliğini savunan biriydi. Tek silahı kalemiydi. Çocuklarımıza Kürtçeyi öğretiyor, yol gösteriyordu. Deniz’i sadece kalemi için katlettiler. Bugün Deniz yoldaş öldürüldü, yarın başka bir arkadaş öldürülür. Bu suikastların önüne geçmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Kıratlı, şöyle devam etti: “Irak hükümeti sessizliğini bozmalı. Orası bizim topraklarımız, başım sıkıştığında ilk oralara güvenerek gideriz. Orası bizim ailemiz, eğer biz ailemizin topraklarını korunamayacaksak nerede korunacağız? En kısa zamanda bu suikastın faillerinin açığa çıkartılması gerekiyor. Kürt halkının birlik ve beraberliği için bu çok önemlidir. Artık Kürt, Kürt’ü öldürmesin. Biz kardeşin, kardeş katili olmasını istemiyoruz. Birlik ve beraberlikle el ele verip bu savaşa ve katliamlara dur demeliyiz.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version