Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden’ın köpeği ‘Komutan’ bir Gizli Servis ajanını daha ısırdı

Biden'ın köpeği 'Komutan' bir Gizli Servis ajanını daha ısırdı


– ABD Gizli Servisi, pazartesi gecesi bir personelinin ABD Başkanı Joe Biden’ın köpeği tarafından ısırıldığını açıkladı. Servis, personelin olay yerinde tedavi edildiğini ekledi. Son saldırıyla birlikte ‘Komutan’ adlı köpeğin ısırdığı Gizli Servis personeli sayısı 11’e yükselmiş oldu. ‘Komutan’, Biden ailesinin iki Alman Çoban köpeğinden küçük olanı. Köpeğin diğer vukuatları, ABD Başkanı ve First Lady’nin Delaware’deki evlerinde meydana geldi.

GİZLİ SERVİS KAYITLARI TÜM ‘VUKUATLARI’ AYRINTILARIYLA ORTAYA KOYDU

Gizli Servis sözcüsü Anthony Guglielmi, “Pazartesi saat 8 civarında bir Gizli Servis Üniformalı Bölüm polis memuru Başkan’ın ailesine ait bir evcil hayvanla temas etti ve ısırıldı” dedi. Guglielmi daha sonra CNN’e yaptığı açıklamada yaralı memurun Salı günü Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle ile görüştüğünü ve durumunun iyi olduğunu söyledi. Beyaz Saray yetkilileri, temmuz ayında, personele yönelik saldırıların artmasının ardından köpeğin üzerinde yeni bağlama ve eğitim teknikleri denediklerini söyledi. Muhafazakâr bir grup tarafından temmuz ayında Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası kapsamında oluşturulan bir taleple elde edilen Gizli Servis kayıtları, Komutan’ın karıştığı diğer 10 ısırma olayının ayrıntılarını ortaya koyuyor.

BIDEN’IN KARDEŞİNİN HEDİYESİYDİ

Bir e-postada ısırma olaylarından birinin 26 Ekim 2022 tarihinde First Lady Jill Biden’ın Komutan’ı kontrol altında tutamaması üzerine gerçekleştiği aktarılıyor. Bir memur e-postada Commander’ın “üzerine saldırdığını” yazarak, “Bir ajanın/görevlinin saldırıya uğramasının ya da ısırılmasının an meselesi olduğuna inanıyorum” diye uyarıda bulunuyor. Yaklaşık bir hafta sonra başka bir memur iki kez ısırıldığını, saldırıya şahit olan bir başka memur ise kendilerini saldırgan köpekten korumak için “çelik bir araba” kullanmak zorunda kaldıklarını aktardığı görülüyor. 11 Aralık 2022 tarihinde yaşanan bir başka saldırıda ise Joe Biden’ın önünde saldırıya uğrayan bir görevli ön kolundan ve başparmağından ısırıldı. Toplam 194 sayfalık e-postalarda anlatılan yaralanmaların hiçbiri ciddi olarak nitelendirilmedi. Biden’ın diğer köpeği Major da Gizli Servis ajanlarıyla çok sayıda ısırma olayına karışmıştı. Komutan, 2021’de Biden’ın kardeşi James’in hediyesi olarak Beyaz Saray’a gelmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version