Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bat’ın tahliyesi bir kez daha ertelendi


MEREŞ – Manavgat S Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Rojhat Bat’ın tahliyesinin 5’inci kez ertelendiği öğrenildi. 

 

Antalya Manavgat S Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Rojhat Bat’ın tahliyesi engelleniyor. “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 2017 yılında tutuklanan ve yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezaevi verilen Bat, 26 Ağustos 2022 tarihinde tahliye edilmesi gerekiyordu. Ancak İdare ve Gözlem Kurulu’nun (İGK) “iyi halli değil” iddiası nedeniyle Bat’ın tahliyesi önce 6 ay, daha sonra 2 kere 3’er ay ertelendi. Bat’ın tahliyesinin engellenmesine, hakkındaki disiplin cezası gerekçe gösterildi. 

 

Bat, Mereş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrası Türkoğlu L Tipi Kapalı Cezaevi’nden Manavgat S Tipi Cezaevi’nden sevk edilmişti. Bat, bu sırada çıplak aramaya maruz bırakılmış ve buna karşı çıkması üzerine darp edilmişti. Cezaevi yönetimi, bu nedenle Bat’a disiplin cezası vermişti. 

 

KURUL KARAR ALMAYI UNUTMUŞ!

 

Bat’ın tahliyesiyle ilgili kurulun 2 Eylül’de bir kez daha karar alması gerekiyordu. Ancak kurulun söz konusu tarihte karar almayı unuttuğu ortaya çıktı. Karar olmayı unutan kurulun, 7 Eylül’de yeni bir karar alarak, Bat’ın tahliyesini bir kez daha ertelediği öğrenildi. Kurulun, “imza eksikliği” gerekçesiyle kararı henüz tutukluya bildirmediği de belirtildi.  

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed Milletvekili Serhat Eren, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Eren, Bat’ın durumunu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sordu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version