Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Azerbaycan ölen Rus barış gücü askeri sayısını açıkladı: Aliyev, Putin’den özür dilemişti

Azerbaycan ölen Rus barış gücü askeri sayısını açıkladı: Aliyev, Putin'den özür dilemişti


Azerbaycan Başsavcılığı, Karabağ’daki askeri operasyon sırasında Azerbaycan askerlerinin, Ermeni güçlerin aracı zannederek ateş açtığı araçta bulunan 5 Rus barış gücü askerinin öldüğünü duyurdu. Dağlık Karabağlı Ermeni güçlerin açtığı ateşte ise bir Rus askerin daha öldüğü belirtildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “20 Eylül’de antiterör operasyonuna katılan bir grup Azerbaycan askeri, Terter ilinin Canyatak köyü kırsalında, Rus Barış Gücü askerlerini taşıyan bir araca, zorlu arazi koşulları, yağmur ve sis nedeniyle Ermeni güçlere ait araç zannederek ateş açmıştır. Olay sonucu, Rus Barış Gücü’nün 5 personeli hayatını kaybetmiştir.” dendi. Bunun dışında aynı gün ve aynı köyün arazisinde, RusBarış Gücü’ne ait kamyona Ermeni güçlerce ateş açıldı. Olayda, Rus Barış Gücü personeli bir asker öldü, bir asker yaralandı” dendi. Her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldığı da duyuruldu.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı telefon görüşmesinde olay nedeniyle özür dilemiş, sorumluların gereken cezayı alacağını, mağdurların ailelerine mali yardım sağlamaya hazır olduğunu belirtmişti. (AA)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version