Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avrupa’da KNK binasına yönelik saldırı protesto edildi


HABER MERKEZİ– KNK Hewlêr Şubesi’nin hedef alındığı saldırıya karşı İsviçre, Almanya, Fransa başta olmak üzere Avrupa’da alanlara çıkan Kürtler ve dostları, katliamı protesto etti.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) çağrısıyla Lozan, Cenevre, Zürih, Basel, Wintherthur, Luzern, Bern kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar alanlara çıkarak KNK Hewlêr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün katledilmesini protesto etti.

LOZAN

Lozan kentinde düzenlenen eyleme çok sayıda İsviçreli siyasi parti ile sivil toplum kurumu temsilcisi katılırken eylemde, “Kürt halkı faşizme ve ihanete geçit vermeyecektir” mesajı verildi.

Saint Laurent Meydanı’nda düzenlenen eylemde Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) adına söz alan Sıtkı Demir, katliam saldırısının kabul edilemez olduğunu söyleyerek,  KDP-Türkiye işbirliğine vurgu yaptı.

Ardından Yeşiller Partisi Lozan Eşbaşkanı Ilias Panchard, saldırıya ilişkin üzüntülerini dile getirerek, “Bu saldırılara karşı sizin yanınızda olduğumu söylemek istiyorum. Bu saldırılarının arkasında açıkça Türk devletinin olduğu görülmektedir. Maalesef Türkiye antidemokratik bir ülke. Burada bir çok defa bir araya geldik. Bu saldırılara karşı yanınızda olmayı sürdüreceğiz” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN SALDIRILARI SİSTEMATİK HALE GELDİ’

Eyleme katılan  SolidaritéS Partisi Vaud Kantonu eski Milletvekili Jean-Michel Dolivo, Kürt siyasetçileri hedef alan saldırılara karşı Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Türkiye saldırılarının sistematik bir hale geldiğini söyleyen Dolivo, birlik çağrısı yaptı.

LUZERN VE CENEVRE

Kürdistanlıların KNK temsilciliğine yönelik saldırıya karşı eylemde olduğu Cenevre ve Luzern’de de KNK Hewlêr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün katledilmesi protesto edildi.

Cenevre kent merkezinde bulunan Pécolat Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Bülbül şahsında Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu. Burada konuşan CDK-Cenevre Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi, KDP’nin Türkiye işbirliğiyle Güney Kürdistan’da Kürtlere ihanet etmeyi sürdürdüğünü söyledi.

KNK’ye yapılan saldırı Winterthur, Bern, Zürih ve Basel’de de yapılan açıklamalarla kınandı.

TÜM AVRUPA KENTLERİNDE KİTLESEL PROTESTO

Öte yandan Brüksel, Marsilya, Fransa ve Almaya başta olmak üzere Avrupa kentlerinin tümünde alanlara çıkan Kürtler, saldırıyı protesto ederek KDP-Türkiye işbirliğine lanet etti. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version