Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Apê Ûsiv’ın taziyesine kitlesel ziyaret


RIHA – Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Rihalıların “Apê Ûsiv” olarak tanıdığı Yusuf Berk’in taziyesi kitlesel ziyaret edildi. 

 

Riha’da “Apê Ûsiv” olarak tanınan Yusuf Berk (82), dün akciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Yakınları ve sevenleri tarafından cenazesi hastaneden alınan Berk, “Bijî Kurdistan” sloganları eşliğinde, merkez Haliliye ilçesine bağlı Hızmalı Mahallesi’nde bulunan Bediüzzaman Mezarlığı’nda defnedildi.

 

Berk’in Eyyübiye ilçesinde bulunan Direkli Mahallesi Taziye Evi’nde kurulu taziyesi kitlesel olarak ziyaret edildi. Kadim Topraklarda Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (KATDER) öncülüğündeki ziyarete, Riha Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, Riha Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Yeşil Sol Parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

 

 Taziyeyi ziyaret edenler, Berk ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version