Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amed Ekolojik Film Günleri son buldu

Amed Ekolojik Film Günleri son buldu


AMED – Ekoloji Derneği’nin 2’ncisini düzenlediği Amed Ekolojik Film Günleri, yönetmenlerin söyleşisi ve film gösterimleriyle son buldu. 

Ekoloji Derneği tarafından 2’ncisi düzenlenen Amed Ekolojik Film Günleri Zarok Ma’da yapılan etkinlikle son buldu. Etkinliğin son gününde Etna Özbek’in   “Nosema” , Adar Baran Değer’in “Soğuk” (Sar) ve İlham Bakır’ın “Sesler ve Kilitler” ( Dengê Kilîtan) filmi  izleyicilere gösterildi.  İlginin yoğun olduğu film gösterileri ardından yönetmenler  İlham Bakır ve Ömer Leventoğlu, söyleşi düzenledi. Etkinlik, yapılan söyleşilerin ardından son buldu. 

 

FİLMLERİN KONUSU 

 

Soğuk (Sar) filmi göçün uğraklarında soğuk bir coğrafyada sınırı aşmaya çalışan hamile bir kadın ve evli olduğu erkeğin hikayesini anlatıyor.

 

Nosema filmi Türkiye’de yaşayan son  keldanî  köylerinden biri olan  Meer’de yaşamakta olan Hürmüz ve Şimoni Diril’in kaçırılmadan önceki son bir haftasını ele alıyor.

 

Sesler ve Kilitler (Dengê Kilîtan) filmi ise biri Ermeni biri Kürt iki çocuğun dostluğu üzerinden , devletin Ermeniler üzerindeki baskısını anlatıyor.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version