Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akdemir: Özgürlük için daha çok mücadele edeceğiz


İZMİR – Cezaevinden 18 yılın ardından tahliye edilen Diyadin Akdemir, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve halkın özgürlüğü için daha çok mücadele edeceklerini söyledi. 

 

İzmir Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Diyadin Akdemir (50), 18 yıllık cezasını tamamlaması üzerine tahliye edildi. İstanbul’da 2005 yılında gözaltına alınan Akdemir, mahkeme tarafından “Örgüt üyeliği”, “Patlayıcı madde bulundurmak” ve “Resmi belgede sahtecilik” iddialarıyla tutuklandı. 22 yıl 6 ay hapis cezası verilen Akdemir, Tekirdağ ve Kandıra’nın ardından Kırıklar’daki cezaevine sürgün edildi. İnfazı 6 ay önce bitmesine rağmen Cezaevi İdare Kurulu’nun “pişmanlık” dayatmasını kabul etmediği için tahliyesi 6 ay engellendi. 

 

Akdemir’i cezaevi önünde ailesi, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri İle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAY-DER) yöneticileri, HDP İzmir İl Eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan karşıladı. Cezaevi önünde alkışlarla karşılanan Akdemir, duygularını şöyle dile getirdi: “Cezaevinden çıktım. Ama ne hissettiğimi dile getiremiyorum. Geride arkadaşlarımı bıraktım. Onun burukluğunu yaşıyorum. Önderliğimiz ve halkımızın özgürlüğü için daha çok mücadele edeceğiz.”  

 

Akdemir, daha sonra ailesiyle memleketi Amed’e hareket etti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version