Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Agrobay işçileri serbest bırakıldı


İZMİR – Bergama’da bulunan Agrobay Seracılık’ta işten çıkarılan ve tazminatları için eylem yaptıkları sırada gözaltına alınan işçi ve sendika yöneticileri serbest bırakıldı. 

 

İzmir Bergama’da bulunan Agrobay Seracılık’ta 23 Ağustos’ta işten çıkarıldıktan sonra sera önünde eyleme geçen ve dün gözaltına alınan işçiler ve sendikacılar serbest bırakıldı. Sera önünde yapılan eylem sırasında asker saldırısı ile gözaltına alınan Tarım İşçileri Sendikası Genel Başkanı Umut Kocagöz ve eyleme desteğe gelen Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Başkanı Gökay Çakır, savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilirken, gözaltına alınan işçiler ise adliyeden serbest bırakıldı. 

 

ŞİRKETE YAKLAŞMAMA ŞARTI 

 

Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Umut Kocagöz ve Gökay Çakır hakkında Agrobay Seracılık şirketine 500 metreden daha az yakınlaşmama kararı verilerek serbest bırakıldı. Serbest bırakılmalarının ardından sera önünde kurulan çadıra geçen sendika yöneticileri ve işçiler burada bir açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Tarım Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, “Güçlü bir kamuoyunu yanımızda hissettik. Biz gözaltına alınsak da burada olacağımızın sözünü vermiştik. Hepimiz iyiyiz ve mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Burada çadırımız duracak. Şirkete de çağrımız, önümüzdeki cumaya kadar bu sorunu çözelim. Bu sorun çözülmezse daha güçlü bir şekilde burada olacağız” dedi. 

 

Desteğe gelen Bağımsız Maden-İş Sendikası yöneticileri de Agrobay işçilerine sonuna kadar destek olacaklarını ifade etti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version