Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Agrobay işçileri sera önüne çadır kurdu


İZMİR – İşten çıkarılan Agrabay Seracılık işçilerini ziyaret eden Yeşil Sol Parti Milletvekili Burcu Gül Çubuk, “Seslerini duyuracağız” dedi. 

 

İzmir Bergama İlçesi’nde bulunan Agrobay Seracılık’ta çalışan 39 işçi, Tarım İşçileri Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle 23 Ağustos’ta işten çıkarıldı. İşçilerin işten çıkarılmalarına karşı sera önünde başlattıkları eylem 11’inci gününde devam etti. Direniş alanına çadır kuran işçileri Yeşiller ve Sol Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Burcu Gül Buçuk ve kentte bulunan siyasi parti ile kurumlar ziyaret etti.  

 

‘ŞİRKET MUHATAP OLMUYOR’

 

Burada konuşan Tarım Sen Yönetim Kurulu Üyesi Umut Kocagöz, şirketle defalarca muhataplık kurmaya çalıştıklarını fakat şirketin buna yanaşmadığını söyledi. İşçilerin tazminatlarının ödenmesi ve sendikal örgütlenme sürecinin tanınmasının istediklerini ifade eden Kocagöz, “Herhangi bir muhataplık kurulana kadar müzakereye açık bir şekilde direnişimizi sürdüreceğiz. Fakat Agrabay yönetimi aksine sosyal medya hesaplarından sendikamızı ve işçileri karalayacak açıklamalar yaptı. Sendikalı olmak haktır ve Agrabay işlemesi de buna dahildir. Biz buradaki sendikal faaliyetlerimizi sürdüreceğiz ve örgütlenmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

KIDEM HAKLARI ENGELLENMİŞ

 

Yeşil Sol Parti Milletvekili Burcu Gül Çubuk da işçilerin asit ve tarım ilaçları içerisinde hiçbir koruyucu ekipman verilmeden çalıştırıldığına dikkati çekti. İşçilerin çoğunun astım hastası olduğunu aktaran Çubuk, “Burada 18 yıllık işçinin 15 yıllık sigortası var ve bu sigortalar farklı farklı Bayburt Grup şirketlerinden. İşçinin kıdem ve diğer haklarını engellemeye yönelik sürekli gir-çık yapılmış. Son olarak ise bu kötü çalışma koşullarının bedeli kadın işçilere ödetilmeye çalışılıyor” dedi. 

 

‘SESİNİ DUYURACAĞIZ’

 

Sendikal olmanın suç olarak görüldüğü bir işveren düzeni olduğunu vurgulayan Çubuk, şöyle devam etti: “Burada zehirli bir üretim yapılıyor ve üretimin durması ancak Almanya’dan gelen mühendislerin uyarısı üzerine oluyor. Bu zehirli üretim zorla bu işçilere yaptırılıyor. Biz bunu hem Meclis’te gündem yapacağız hem de işçilerin sesini ne kadar duyurabilirsek orada olacağız.”

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version