Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ağır silahlarla taranan evde 2 kişi yaşamını yitirdi


WAN – Qelqelî ilçesine bağlı Çamilî Mahallesi’nde askerler tarafından ağır silahlarla saatlerce taranan bir evde 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Wan’ın Qelqelî (Özalp) ilçesine bağlı Çamilî (Çamurlu) Mahallesi’nde akşam saatlerinde bir eve baskın düzenlendi. İki kişinin bulunduğu ev ağır silahlarla tarandı. Mahallelilerden edinilen bilgilere göre, köyün askerler tarafından ablukaya alınarak, operasyonun dün saat 14.00 sularında başladığı ve 16.30’da son bulduğunu belirtildi. 

 

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ  

 

Mahalleden uzak olan ev baskınında 2 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ağır silahlarla yapılan tarama sonucu yaşamını yitirenlerin cenazeleri, iş makineleriyle enkazların kaldırılmasıyla çıkarıldı. 2 kişinin kim oldukları ve cenazelerinin nereye götürüldüğü konusunda ise bilgi alınamadı.   

 

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

 

Gece saatlerine kadar abluka altından tutulan mahalleye giriş ve çıkışlara izin verilmedi. Taranan evin yanında bulunan eve de baskın yapıldığı ve aramanın ardından Ömer Kılıççeken ve oğlu Sami Kılıççeken’in gözaltına alındığı kaydedildi. Gözaltına alınan 2 kişinin Özalp Jandarma Karakolu’na götürüldüğü belirtildi. 

 

HEYET GECE MAHALLE GİRİŞİNE ULAŞTI

 

Bu gelişmeler üzerine Yeşiller ve Gelecek Sol Partisi  (Yeşil Sol Parti) Wan milletvekilleri Gülcan  Kaçmaz Sayyiğit, Sinan Çiftyürek, Mahmut Dindar ve Zülküf Uçar, Halkların Demokratik Partisi (HDP),  Wan Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Şubesi ile İnsan Hakları Derneği (IHD) Şubesi yöneticilerinden oluşan bir heyet, gece saatlerinde mahalle gitmek üzere yola çıktı. Heyet, mahalle girişinde askerler tarafından operasyon gerekçesiyle geçişlerine izin vermedi. 

 

Tüm girişimlere rağmen mahalleye girişine izin verilmeyen heyet, uzun bekleyişin ardından geri döndü. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version