Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Açlık grevindeki aktivist Hedayat hastaneye kaldırıldı


WAN– Evin Cezaevi’nde açlık grevinde olan siyasi tutuklu Bahareh Hedayat, durumunun kötüleşmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

İran’da bulunan Evin Cezaevi’nde 3 Ekim 2022 tarihinden bu yana tutuklu bulunan ve daha önce birçok kez tutuklanan aktivist Bahareh Hedayat, 31 Ağustos’ta açlık grevine başladı. Hedayat, yazdığı mektupta açlık grevi gerekçesini “16 Eylül 2022’de Jîna Emînî’nin katledilmesinin ardından başlayan ayaklanmaya destek vermek, tutuklu gazeteciler Nilüfer Hamedi ve Elaha Mohammadi’ye verilen cezayı kınamak ve tutulduğu cezaevinde yaşamını yitiren Cevad Ruhi’nin şüpheli ölümünü protesto etmek”  olarak açıkladı. Hedayat, açlık grevinin 13 gününde durumu ağırlaştığı için hastaneye kaldırıldı.

 AVUKATTAN AÇIKLAMA

Sanal medya hesabından açıklama yapan Hedayat’ın avukatı Zahra Minuei, “Müvekkilim Bahare Hedayat, açlık grevinin 13. gününde ve durumunun kötüleşmesi nedeniyle Evin Cezaevi’nden hastaneye nakledilmiştir” dedi.

 Hedayat’ın daha önce Tahran Devrim Mahkemesi tarafından 4 yıl 8 ay hapis, 2 yıl siyasi ve sosyal gruplara üyelikten men ve 3 ay huzurevinde hizmet cezasına çarptırıldı. Geçen yılın Ekim ayında bir arkadaşının evinde güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Hedayat, 2022 Kasım ayında Evin Cezaevi’ne nakledildi. Hedayat, “sisteme, topluluğa ve gizli anlaşmaya karşı propaganda faaliyeti yapmak, yolsuzluk ve fuhuşu teşvik etmek” gibi çeşitli suçlamalarla tutuklandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version