Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de bir kişi aracıyla yıkık köprüden düşerek öldü, ailesi Google’a dava açtı

ABD'de bir kişi aracıyla yıkık köprüden düşerek öldü, ailesi Google'a dava açtı


ABD’de Philip Paxson adlı adamın ailesi, Google’ın bir köprünün dokuz yıl önce yıkılmış olduğunu göstermediğini iddia ederek şirkete yakınlarının ölümüyle ilgili dava açtı. Philip Paxson Eylül 2022’de Kuzey Carolina’nın Hickory kentindeki hasarlı köprüden aracıyla geçmeye çalışırken ölmüştü. Google sözcüsü şirketin iddiaları incelediğini söylerken, dava salı günü Wake County’deki hukuk mahkemesinde açıldı.

Ailenin açtığı davaya göre, iki çocuk babası Paxson, kızının bir arkadaşının evindeki dokuzuncu yaş günü partisinden eve dönüyordu ve öldüğü sırada tanımadığı bir mahalledeydi. Karısı iki kızını daha önce eve bırakmış ve kendisi de temizlik işlerine yardım etmek için geride kalmıştı. Ailenin avukatları davayı duyurdukları açıklamada, “Yerel yollara aşina olmadığı için Google Haritalar’a güvendi ve kendisini güvenli bir şekilde evine, karısına ve kızlarına yönlendirmesini bekledi. Trajik bir şekilde, karanlıkta ve yağmurda dikkatli bir şekilde araba kullanırken, ailesinin daha sonra yaklaşık 10 yıl boyunca ‘Hiçbir Yere Gitmeyen Köprü’ olarak adlandırıldığını öğrendiği yere doğru Google’ın geçmiş talimatlarını şüphelenmeden takip etti ve Snow Creek’e çarparak boğuldu” ifadelerini kullandı. Dava dilekçesinde, yerel sakinlerin 2013 yılında köprünün çökmesinin ardından çevrimiçi haritalarını değiştirmesi için Google ile defalarca temasa geçtikleri belirtiliyor.

ÜÇ YEREL ŞİRKETE DE DAVA AÇILDI

Yerel basına göre normalde köprü girişine yerleştirilen bariyerler vandalizm nedeniyle yoktu. Davada ayrıca köprünün bakımını yapmakla yükümlü oldukları gerekçesiyle üç yerel şirkete de dava açıldı.Eşi Alicia Paxson yaptığı açıklamada, “Kızlarımız babalarının nasıl ve neden öldüğünü soruyorlar ve ben de anlayabilecekleri kelimeler bulamıyorum çünkü bir yetişkin olarak GPS yönlendirmelerinden ve köprüden sorumlu olanların insan hayatına bu kadar az saygı göstererek nasıl hareket edebildiklerini hala anlayamıyorum” dedi.

Google sözcüsü ise Associated Press’e yaptığı açıklamada “Paxson ailesinin acısını en derinden paylaşıyoruz. Amacımız Google Haritalar’da doğru yönlendirme bilgileri sunmak ve bu davayı inceliyoruz” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version