Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

96 yaşındaki Nazi gardiyanına ‘cinayete iştirak’ suçlaması: Çocuk mahkemesinde yargılanacak

96 yaşındaki Nazi gardiyanına 'cinayete iştirak' suçlaması: Çocuk mahkemesinde yargılanacak


– Kimliği Gregor F olarak açıklanan eski bir Nazi toplama kampı gardiyanı, Yahudi soykırımında ölenler ve kurtulanlar için adaleti sağlamaya yönelik bir dizi girişim sonuncunda ‘cinayete iştirakle’ suçlandı. Dava açılması hâlinde, 98 yaşındaki gardiyan, isnat edilen suçların işlendiği tarihteki yaşı nedeniyle çocuk mahkemesinde yargılanacak. Duruşmanın çocuk hukukuna uygun olarak adamın evine yakın olan Hanau’da yapılması bekleniyor.

UZMANLAR ‘KISITLAMALARLA BERABER YARGILANABİLİR’ DEDİ

Frankfurt yakınlarındaki batı kenti Giessen Başsavcısı Thomas Hauburger Alman medyasına yaptığı açıklamada, “Alman vatandaşı olan ve suçların işlendiği dönemde ergenlik çağında olan bu kişi, binlerce mahkumun zalimce ve haince öldürülmesine yardım etmekle suçlanıyor” dedi. Hauburger, Gregor F’nin psikiyatri uzmanları tarafından yargılanabilirliğinin değerlendirildiğini ve “kısıtlamalarla birlikte yargılanmaya uygun” olduğuna karar verildiğini söyledi.

‘TOPLAMA KAMPINDAKİ HAYATI KÖTÜLEŞTİREN ETKİSİ OLDU’

Sachsenhausen’de eski bir mahkum olan Shimon Rothschild’i temsil eden Hans-Jürgen Foster, “Yargılamanın cinayetlere doğrudan karışmamış olabilecek, ancak Nazi ölüm makinesinin çarkındaki dişliler olarak soykırımın başarılı olmasını sağlayan kişilerin rolünü ortaya çıkarmasını umduğunu” söyledi. Aynı zamanda Federal Adalet Mahkemesi’nde eski bir savcı olan Foster, Der Spiegel’e verdiği demeçte, Gregor F. gibi gardiyanların toplama kampı koşullarında yaşamaya çalışan tüm esirlerin hayatını kötüleştiren bir etkisi olduğuna inandığını söyledi.

ROTSHCHILD VE DİĞER 10 ÇOCUK TIBBİ DENEYLERDE KULLANILMIŞ

Oranienburg yakınlarındaki Sachsenhausen’de 200 binden fazla insan hapsedildi ve bunların yarısından fazlası öldürüldü. Bu cinayetler arasında gaz odalarında boğulma yoluyla toplu imhanın yanı sıra binlerce Sovyet savaş esirinin Aktion 14f14 adı verilen sistematik bir programla enselerinden vurularak infaz edilmesi de yer alıyordu. Ailesiyle birlikte Polonya’nın Krakow kenti dışındaki bir gettodan Auschwitz’e sürüldükten sonra Sachsenhausen’de hapsedilen Rothschild, Gregor F’nin davasının devam etmesi halinde ifade verecek. İsrail’de yaşayan 96 yaşındaki Rothschild, diğer 10 Yahudi çocukla birlikte Sachsenhausen’in bir kışlasının revirinde hepatit aşıları ve diğer maddelerin enjekte edildiği tıbbi deneylere tabi tutulmuştu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version