Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

500 bin kişiyi öldürebilecek miktarda: ABD’de bir yaşındaki bebek kreşte aşırı doz fentanilden öldü

500 bin kişiyi öldürebilecek miktarda: ABD'de bir yaşındaki bebek kreşte aşırı doz fentanilden öldü


– ABD’nin New York kentinde henüz bir haftadır kreşe giden bir yaşındaki Nicholas Dominici, uyku minderinin altına saklanan fentanili soluduğu için öldü. Aşırı dozda fentanile maruz kalan diğer üç çocuk da hastaneye kaldırıldı. Polis, en küçüğü sekiz aylık en büyüğü iki yaşında olan çocuklara aşırı doz vakalarında kullanılan ilaçların verildiğini açıkladı. Bronx mahallesindeki Divino Niño adlı kreşin sahibi 36 yaşındaki Grei Mendez ve kiracısı 41 yaşındaki Carlisto Acevedo Brito, “ölümle sonuçlanan uyuşturucu dağıtmak amacıyla uyuşturucu bulundurmak ve ölümle sonuçlanan uyuşturucu dağıtmak için komplo kurmak” suçlamalarıyla gözaltına alındı.

500 BİN KİŞİYİ ÖLDÜRECEK MİKTARDA FENTANİL ÇIKTI

New York Emniyeti’nden Joseph Kenny dün kreşte yapılan aramada bir kilo fentanil bulunduğunu söyledi. Kreşte ayrıca kilolarca uyuşturucuyu paketlemek için kullanılan üç pres bulunduğu da iddialar arasında. Polis, kreşte el konan uyuşturucunun 500 bin kişiyi öldürebilecek miktarda olduğunu açıkladı.

KREŞ SAHİBİ AMBULANSI ARAMADAN ÖNCE EŞİNİ ARADI

Güvenlik kamerası görüntüleri ve telefon kayıtları, kreşin sahibi Mendez’in çocukları aşırı doz uyuşturucu etkisinde bulduktan sonra önce eşini birkaç kez aradıktan sonra acil yardım ekiplerini aradığını gösteriyor. Kayıtları inceleyen yetkililer, eşinin daha sonra geldiğini ve çocukların odasından birkaç dolu alışveriş torbası çıkardığını aktardı. Savcılık, Mendez’in gözaltına alınmadan önce telefonundan yaklaşık 20 bin kısa mesajı sildiğini ancak mesajların kurtarıldığını açıkladı.

TIRNAĞININ ONDA BİRİ KADAR FENTANİL YETİŞKİN BİR İNSANI ÖLDÜREBİLİR

Eroinden 50 kat daha güçlü sentetik bir ağrı kesici olan fentanil, ABD’de uyuşturucu kaynaklı ölümlerin artışından sorumlu tutuluyor. Uzmanlar, bir tırnağın onda biri büyüklüğündeki fentanilin yetişkin bir insanı öldürebileceği uyarısında bulundu. 2010’da ülke genelinde 40 binden az kişi aşırı dozda uyuşturucudan ölürken, bu ölümlerin yüzde 10’undan azı fentanile bağlıydı. 2021 yılına gelindiğinde ise aşırı dozda uyuşturucu nedeniyle yılda 100 binden fazla kişi ölürken, bu ölümlerin yüzde 66’sının fentanile bağlı olduğu tahmin ediliyordu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version