Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

2024 Olimpiyatları’na hazırlanan Paris’in gündemi tahtakuruları: ‘Hiçbirimiz güvende değiliz’

2024 Olimpiyatları'na hazırlanan Paris'in gündemi tahtakuruları: 'Hiçbirimiz güvende değiliz'


– Fransa’da hükümet, başkent Paris’i adeta esir alan tahtakurularıyla mücadeleye hız verecek. Ulaştırma Bakanı Clement Beaune halkın rahatlaması ve korunması için gerekli tedbirleri alma vaadinde bulundu. Son günlerde Paris’teki toplu taşıma araçları, sinemalar gibi kamusal alanlarda çekilen tahtakurusu videoları gündemdeydi.

‘TAHTAKURULARINA HER YERDE YAKALANABİLİRSİNİZ’

Bakan Beaune, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, konuya ilişkin, toplu taşıma işletmeleriyle gelecek hafta toplantı yapacağını ve alınacak önlemleri görüşeceğini belirtti. Dün Fransız televizyon kanalı LCI’ye konuşan Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Gregoire bu sorunu “yaygın” olarak nitelendirdi. Gregoire, “Gerçekte hiç kimsenin güvende olmadığını anlamalısınız, tabii ki risk faktörleri var ama gerçekte tahtakurularına her yerde yakalanabilir ve eve getirebilirsiniz” dedi.

‘OLİMPİYAT OYUNLARINA YÖNELİK TEHDİT YOK’

Üç yıl önce Fransız hükümeti, böcek sayılarının artması üzerine özel bir web sitesi ve bilgi hattı içeren bir tahtakurusu karşıtı kampanya başlattı. Ancak Gregoire, bu plana rağmen “Paris’e her gün 3,6 milyon insanın geldiğini ve tahtakurularının şehrin dış mahallelerinde durmadığını” söyledi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken tahtakurusu nüfusunda yaşanan artışla ilgili de yorum yapan Gregoire, “Olimpiyat Oyunlarına yönelik bir tehdit yok” dedi. “Tahtakuruları daha önce de vardı ve bundan sonra da var olacaklar” diyen Gregoire, oyunların herkesin bu konuda birlikte çalışması için bir “fırsat” olduğunu söyledi.

TAHTAKURULARINDAKİ ARTIŞI GÖÇMENLERE BAĞLAYAN SUNUCUYA TEPKİ

Öte yandan, ülkede yayın yapan CNews kanalının sunucusu Pascal Praud’un “göçmenler nedeniyle ülkede tahtakurusunun arttığına” ilişkin açıklaması tepkilere neden oldu. “Neden bugün daha fazla tahtakurusu olduğunu biliyor muyuz? Hijyenle mi ilgili? Tüm soruları masaya yatıracağım: Bu zamanlarda çok göç var.” diye konuşan Praud’a toplumun çeşitli kesimlerinden tepki yağdı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version