Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

2000 sonrası sigortalılar için emeklilik talebi


İZMİR – EMADDER üyeleri, 2000 sonrasında sigorta girişi yapanlara kademeli emeklilik hakkı tanınmasını istedi. 

 

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), 2000 yılı sonrasında sigorta girişi olan yurttaşlara kademeli emeklilik hakkı tanınması talebiyle İzmir Konak Meydanı’nda açıklama yaptı. “2000 sonrası SGK’lıya kademeli emeklilik getirilsin” pankartı açılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. 

 

EMADDER İzmir Temsilcisi Nurten Ay, 3 Mart’ta yapılan düzenlenin sadece 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişlileri kapsadığını anımsattı. Bu nedenle 1 gün sonra bile sigorta girişi olanların emeklilik haklarının erkeklerde 17, kadınlarda ise 20 yıl geciktiğini söyleyen Ay, +Neredeyse insan ömrünün 4’te 1 süresi olan bu fark, anayasının eşitlik ilkesi ile bağdaşmadığı için 8 Eylül 1999 sonrası işe başlayanlar açısından büyük mağduriyet doğmuştur. Bizleri yaralayan aynı ülke vatandaşı olduğumuz akranlarımızla, benzer ve hatta daha fazla primle 2’inci sınıf vatandaş olarak hissetmemizdir” dedi. 

 

Sokakta beraber oynadıkları, beraber okula gittikleri arkadaşlarının 1 gün farkla emekli olmasının motivasyonlarını düşürdüğünü vurgulayan Ay, adaletsizliğin giderilmesini istedi. 

 

Açıklama sonrası stant açan EMADDER üyeleri, bildiri dağıtımı ve üye kaydı yaptı. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version