Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zoom şirketi uzaktan çalışmadan hibrit çalışmaya geçti

Zoom şirketi uzaktan çalışmadan hibrit çalışmaya geçti


Pandemi sırasında adı uzaktan çalışma ile eşanlamlı hale gelen video öncelikli iletişim şirketi Zoom, personeline ofise dönmeleri talimatı verdi. “Yapılandırılmış hibrit yaklaşımın” en etkili yol olduğuna inandığını söyleyen firma herhangi bir ofisin 80 kilometre yakınında yaşayan çalışanların haftada en az iki kez ofise gitmesi gerektiğini söyledi. Teknoloji firması, yeni politikanın ülkeye göre değişen kademeli bir zaman çizelgesinde Ağustos ve Eylül aylarında uygulanacağını söyledi.

TEMMUZ AYI VERİLERİNE GÖRE ABD’DE İŞÇİLERİN YÜZDE 12’Sİ TAMAMEN UZAKTAN ÇALIŞIYOR

Bu, büyük bir şirketin esnek çalışma politikalarını geri çekme yönündeki son hamlesi oldu .Amazon ve Disney gibi şirketler uzaktan çalışma günlerini azaltan firmalar arasında yer almıştı. Yapılan araştırmalar, işçilerin hala bir dereceye kadar evden çalışma olanağına sahip olduklarını gösteriyor.

Stanford Üniversitesi ve diğer araştırmacılar tarafından pandemiden bu yana aylık olarak yürütülen bir araştırmaya göre, Zoom’un genel merkezinin bulunduğu ABD’deki çalışanların yaklaşık yüzde 12’si Temmuz ayında tamamen uzaktan çalışırken, yüzde 29’u hibrit şekilde (ofis ve ev bir arada) çalışıyor. Pandemiden önce ABD’de evden çalışılan günlerin oranı sadece yüzde 5 civarındaydı. Stanford ekibi tarafından yapılan daha önceki araştırmalar ise uzaktan çalışmanın İngilizce konuşulan ülkelerde daha yaygın olduğunu ve Asya ile Avrupa’da çok daha az yaygın olduğunu bulmuştu.

ZOOM BU YIL BAŞLARINDA ÇALIŞANLARIN YÜZDE 15’İNİ KOVACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Ocak ayı sonunda Zoom şirketi, yarısından fazlası ABD’de bulunan yaklaşık 8 bin 400 kişiyi istihdam ediyordu. Yakın zamanda yeni bir Londra ofisi de açan Zoom, İngiltere’de ise şu anda yaklaşık 200 kişi çalıştırıyor. Wall Street Journal gazetesi Eylül 2022’de şirket çalışanlarının yalnızca yaklaşık yüzde 1’nin “düzenli ofis varlığına” sahip olduğunu, yüzde 75’inin uzaktan çalıştığını ve geri kalanın hibrit düzenlemelere sahip olduğunu duyurmuştu. Pandemiden bu yana şirketin büyümesi keskin bir şekilde yavaşladı. Zoom bu yılın başlarında, çalışanlarının yüzde 15’ini işten çıkaracağını ve üst düzey yöneticilerin maaşlarında önemli kesintiler yapacağını duyurmuştu. Firmanın hisseleri, Ekim 2020’deki zirvede 500 doların üzerindeyken bugün her biri yaklaşık 68 dolar değerinde. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version