Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan Dedeağaç’taki yangınlar dördüncü gününde sürüyor

Yunanistan Dedeağaç'taki yangınlar dördüncü gününde sürüyor


– Yunanistan’ın Dedeağaç kentinde çıkan ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle kontrol altına alınamayan orman yangını dördüncü gününe girdi. Alevlerin yaklaşması üzerine Dedeağaç Üniversitesi Hastanesi’nde bulunan düzinelerce hasta tahliye edildi. Aralarında yeni doğan bebekler ve yoğun bakım hastalarının da bulunduğu insanların bir kısmı yakındaki limanda bulunan bir feribota götürülürken, hastanede oksijen tüplerinden kaynaklandığı değerlendirilen patlamalar yaşandı.

DÖRDÜNCÜ GÜNÜNE GİREN YANGINLARDA EN AZ BİR KİŞİ ÖLDÜ

Yunanistan’ın Türkiye sınırına yakın büyük bir liman olan Dedeağaç, ülkede salı günü 39 dereceye ulaşması beklenen sıcaklıklar ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle orman yangınlarıyla mücadele eden birçok bölgeden sadece biri. Acil durum ilan edilen Dedeağaç kentinin yakınlarındaki köyleri saran yangınlar nedeniyle şimdiye dek en az bir kişi öldü. Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Kavacık (Lefkimi) yerleşim biriminde ölen kişinin göçmen olduğu öğrenildi. Güney Meriç bölgesinde binlerce dönüm çam ormanı kül olurken, en az sekiz ev ve iki kilise hasar gördü, sekiz köy tedbir amacıyla boşaltıldı.

ALEVLER HASTANEYİ SARDI

Alevlerin Dedeağaç Üniversitesi Hastanesi’ne yaklaşmasının ardından Yunan yetkililer, bir ambulans ve otobüs filosuna 115 kadar hastayı şehrin kuzeydoğu yakasındaki hastaneden almaları emrini verdi. Raporlara göre alevler tahliye operasyonu esnasında hastaneye ulaştı, yoğun bir duman ve kül bulutu hastaneyi kapladı.

BİR FERİBOT HASTANEYE ÇEVRİLDİ

Hastaların bir kısmı şehirdeki diğer hastanelere nakledilirken, 90 kadar hasta da yoğun bakım ve yeni doğan bebeklere bakmak üzere tahsis edilen Adamantios Korais adlı feribota alındı. Oksijen tüplerine bağlanan hastalar, hastane koğuşlarına dönüştürülen geminin güvertelerinde şilteler üzerinde yatarken, bazılarını kıyıda karşılamak için çadırlar kuruldu.

YANGINLAR FARKLI NOKTALARDA DA SÜRÜYOR

Başkent Atina’nın kuzeybatısındaki Aspropirgos’ta çıkan yangın nedeniyle bazı yerleşim birimleri tahliye edilirken Kineta-Ano Liosia tren seferleri de durduruldu. Rodop’taki köylerde çok sayıda ev ve aracın yanmasına neden olan yangın, yerleşim birimlerinden uzaklaşarak dağlık alana yöneldi. Yangın, Gümülcine’de Batı Trakya Türklerinin yaşadığı köyleri etkisi altına almıştı. Viotia’da süren yangınlar da henüz kontrol altına alınabilmiş değilken, hayvanlarını alevlerden korumak isteyen bir çoban öldü. (DIŞ HABERLER, AA)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version